loading
close
SON DAKİKALAR

Tayyip Erdoğan: Kişisel ayrı bir konudur ama yönetimde yoktur

Tayyip Erdoğan: Kişisel ayrı bir konudur ama yönetimde yoktur
Tarih: 05.02.2014 - 11:46
Kategori: Dünya

Erdoğan 17 Aralık'la ilgili dezenformasyon olduğunu söyledi. Erdoğan, ''Yolsuzluğu kişisel değerlendirmek ayrı, 'yönetimde var' derseniz yanlış olur'' dedi...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ’ın Almanya’daki ağırlıklı gündemi de yine 17 Aralık’ta başlayan operasyonlardı. Erdoğan, 17 Aralık’ta yaşanan olaylarla ilgili çok ciddi bir dezenformasyon olduğunu belirterek, “ Türkiye ’de bir yolsuzluk olayının olduğu, bunu eğer kişisel olarak değerlendiriyorsan o ayrı bir konudur. Ama bunu yönetimde bir yolsuzluk olayı olarak değerlendirirseniz bu çok çok yanlış bir tespittir” dedi. Erdoğan, Türkiye’de ekonomiye, siyasi istikrara, demokratik kazanımlara yönelik yeni bir örgütlü saldırının yapılmak istendiğini de vurguladı.
Başbakan Erdoğan dün ilk olarak Berlin’deki Alman Dış Politika Cemiyeti’nde konuştu. 17 Aralık’ta başlayan örgütlü saldırıyı, ‘kararlı ve dik duruşları’ sayesinde etkisiz hale getirdiklerini ifade eden Erdoğan, 30 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerin Türkiye için tarihi nitelikte bir dönüm noktası olacağını belirtti. Erdoğan şöyle devam etti: “Türkiye’nin şu andaki iktidarı, milli geliri 1’e 3’ten daha fazla bir noktaya, 230 milyar dolardan şu anda 800 milyar doları aşan bir milli gelire getirdi. Yolsuzlukları olan bir ülke, bir yönetim buralara gelebilir mi? Biz yola çıkarken ‘3Y’ ile mücadele dedik. Bunun birisi yolsuzlukla mücadeledir, birisi yasaklarla mücadeledir, birisi yoksullukla mücadeledir.”
Konuşmasında gazetecilerin Gezi olaylarını da sorması üzerine Erdoğan, Gezi’den önce nelerin olduğunu görmek gerektiğini söyledi. Erdoğan, “Örneğin o ay içinde Türkiye, üçüncü havalimanı ihalesi denilen ve yıllık yolcu kapasitesi 100 milyonun üzerine çıkan, dünyanın ilk üç havalimanı arasında yer alacak bir ihaleyi gerçekleştirdik. Yine aynı dönem içerisinde İstanbul -İzmir arasında yapılmakta olan ve İstanbul-İzmir arasını 3 saate düşürecek olan bir otoyol ve bunun üzerinde dünyanın sayılı asma köprülerinden bir tanesi kuruluyor. Bütün bunların yapıldığı döneme rastladığı bir süreçte ortaya böyle bir şey çıkıyor” diye konuştu.
Gazeteci Sylke Tempel’ın, “Acaba şu anda mustarip olduğunuz, karşı durduğunuz, mücadele ettiğiniz emniyetteki ve yargıdaki bu yapıyı siz hükümet olarak ortaya koymuş olmadınız mı?” sorusunu Erdoğan şöyle yanıtladı: “Şu anda mevcut sistem belli bir hareketin, belli bir grubun oluşturduğu ve onların etkisiyle kurulmuş olan bir sistem değildir. Bu, tüm Türkiye’de çeşitli STK’ların, çeşitli bütün fikri düşüncesi olan grupların ortaya koymuş olduğu düşünceler neticesinde oluşturulan bir yapıdır. Özellikle yargı ve yürütmenin güvenlik ayağında belli bir paslaşmanın olması ve bu paslaşmayla birlikte hükümete karşı, devlete karşı bir eylem oluşturulması söz konusudur. Şimdi böyle bir adımın atılmasına sessiz kalınması tabii ki mümkün değildir. Bu bir başkası da olabilirdi. Nitekim daha önce mafya, çete bunu yapmak istedi. Daha sonra bu tür örgütlenme ortaya çıktı. Şimdi bu tür örgütlenme nereden çıkarsa çıksın bizim için önemli değil. Bunlara müsamaha etmeyiz.”

Merkel: Gezi protestosu haktır

Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Başbakan Erdoğan biraraya geldi. Görüşmenin ardından soruları yanıtladılar. Bir gazetecinin Gezi Parkı sorusuna Merkel şu yanıtı verdi: Gezi Parkı’ndaki protestolar konusunda bunun temel hak olduğunu söylemiştim. Protesto bir temel haktır. Her ülke kendi iç sorunlarını kendisi halletmek zorundadır” Merkel, Türkiye’nin tam üyeliğine dair tereddütleri olduğunu da belirtirken, “Bu ucu açık bir süreç ve bu sürecin ilerlemesini istiyoruz. İnsan hakları ve yargı reformuyla ilgili 23 ve 24. fasılların açılmasını istiyoruz” dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları