loading
close
SON DAKİKALAR

TGC'den İhan Selçuk mesajı

TGC'den İhan Selçuk mesajı
Tarih: 21.06.2020 - 11:15
Kategori: Medya

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, gazeteci-yazar İlhan Selçuk’un ölümünün 10.yılında bir mesaj yayınladı.

TGC Başkanı Olcayto’nun mesajında şu görüşler yer aldı:

“Aydınlanmanın öncülerinden, basınımızın usta kalemlerinden, Cumhuriyet Gazetesi Vakıf Başkanı ve yönetmeni, üyemiz İlhan Selçuk’u ölümünün 10.yılında özlemle anıyoruz.

Özgün üslubuyla yazdığı köşe yazıları okurların büyük beğenisiyle karşılanan İlhan Selçuk basın özgürlüğü, düşünce ve ifade özgürlüğü konularında gösterdiği çabalarla da mesleğin unutulmazları arasında yer almıştır. Nesnel gazeteciliğe verdiği emek ve çağdaş demokrasi için uğraşlarının karşısında ağır bedeller ödeyen İlhan Selçuk’u meslektaşları olarak minnetle anıyoruz. 

İlhan Selçuk Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ile dayanışması ve verdiği katkıyla da ayrıca hatırlanacaktır.”

İLHAN SELÇUK KİMDİR?

1925 yılında İzmir'de doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. İlk yazıları kardeşi Turhan Selçuk'la birlikte hazırladığı 41 Buçuk ve Dolmuş adlı mizah dergilerinde yayınlandı. 1961 yılında Akşam gazetesinde yazarlığa başladı. Aynı yıl Tanin’e oradan da Vatan'a geçti. Kısa bir süre Günlük Spor gazetesini çıkardı. Bir süre Semih Balcıoğlu'yla birlikte Ulus gazetesinin mizah sayfasını düzenledi. 1962 yılında Doğan Avcıoğlu, Mümtaz Soysal, İlhami Soysal ve Cemil Reşit Eyüboğlu'yla birlikte Yön dergisini kurdu. Aynı yıl Cumhuriyet gazetesinde köşe yazarlığına başladı.

Köşe yazısı dalında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nden ödüller alan İlhan Selçuk 1989'da Çağdaş Gazeteciler Derneği'nin Onur Ödülü'ne, 1994'te Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin Basın Özgürlüğü Ödülü'ne değer görüldü. 2003 yılında Burhan Felek Basın Hizmet Ödülüne değer görüldü. 21 Haziran 2010’da vefat etti.

Selçuk'un eserleri: Güzel Amerikalı, Uzak Komşu Rusya'da Gezi Notları, Mustafa Kemal'in Saati, Yüzbaşı Selahattin'in Romanı, Sovyetler, İran, Amerika İzlenimleri, Yeni Krallar, Yeni Soytarılar, Atatürkçülüğün Alfabesi, Ağlamak ve Gülmek, Düşünüyorum Öyleyse Vurun, Görülmüştür. Ziverbey Köşkü, Japon Gülü, Duvarın Üstündeki Tilki, İskele-Sancak ve Enel Hakk'ın Hakkı

Kaynak : istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları