loading
close
SON DAKİKALAR

Topbaş, BM'de liderlere seslendi

Topbaş, BM'de liderlere seslendi
Tarih: 25.09.2013 - 17:09
Kategori: Dünya

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Birleşmiş Kentler Yerel Yönetimler Teşkilatı'nın (UCLG) Başkanı Kadir Topbaş, BM üst düzey siyasi forumu toplantısında liderlere seslendi...

"Yerel yönetimlerin ortak sesi" olarak devlet başkanları, başbakanlar ve bakanlara hitap eden Topbaş, yerel yönetimler ana gruplarının sürdürülebilir kentler konusundaki raporunu BM üst düzey siyasi forumuna sundu. Topbaş, konuşmasında sürdürülebilir kentler özel oturumunun sonuçlarını sunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Tek ve küresel yeni kalkınma gündemi, bütün kıtaları ve ülkeleri etkiliyor” dedi.

'İYİ İDARE EDİLEN ŞEHİRLEŞME AMAÇ OLMALI'
Kalkınmadaki en önemli unsurun, “kentselle kırsal arasında köprü görevi yüklenen ve iyi idare edilen bir şehirleşme” olacağını söyleyen Topbaş şöyle konuştu: “Rio sonuç belgesinde, her düzeyden hükümet ve yasama organlarının, sürdürülebilir kalkınma konusuna verdiği destek ile yerel ve ulus altı düzeylerde kaydedilen ilerlemelerin teyit edildiğini hatırlatmak isteriz. Bunun yanında, temel hizmetlerin tedariki ile ekonomik kalkınma ve özellikle gençlere iş yaratmak konusunda, ulus altı kuruluşların yüklendiği üstün rolün altını çizer, bunların yoksulluğun ve hastalıkların azaltılmasının yanında, insanların direnç ve sürdürülebilir niteliklerini artırmada etkili olduğunu vurgulamak isteriz.”

MISIRLI BAKAN DA KATILDI

2015 sonrası kalkınma gündeminin mimarisi ve uygulanma sürecini istişare etmek üzere toplanan foruma Cumhurbaşkanı Abdullah Gül , Meksika Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto, Belçika Başbakanı Elio Di Rupo ve bir çok ülkenin başbakanları ile temsilcileri katıldı. Topbaş’ın sunumunu yaptığı toplantıda Mısır Dışişleri Bakanı Mohamed Kamel Amre de bulunuyordu. Toplantılarda, "liderler arası diyalog", "istihdam yaratımı" ve "sürdürülebilir yaşam biçimlerinin geliştirilmesi" için küresel ortaklıklar yapılması kararlaştırıldı. (Radikal)

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları