loading
close
SON DAKİKALAR

Türk Tabipleri Birliği: Hekimlik sorumluluğunu yerine getiren Dr. Güle Çınar’ın yanındayız

Türk Tabipleri Birliği: Hekimlik sorumluluğunu yerine getiren Dr. Güle Çınar’ın yanındayız
Tarih: 19.03.2020 - 12:25
Kategori: Sağlık, Yaşam

Türk Tabipleri Birliği, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin kurum için toplantıda hekimlere yönelik bilgilendirme yaparken koronavirüs vaka sayısının binleri bulduğunu belirten Dr. Güle Çınar'ı özür dilemek zorunda bırakmasına tepki gösterdi.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesi'nde görevli Doktor Güle Çınar'ın doktorlara yönelik planlamaya ve bilgilendirmeye yönelik açıklaması hekimlerden biri tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedilerek sosyal medyada paylaşılmıştı.

Çınar, sağlık çalışanlarına yönelik yaptığı konuşmada "Malzemeyi çok dikkatli kullanmamaız lazım. Görünüşe göre kötü başladık. Naıl gideceğini bilmiyoruz. İtalya gibi olmamayı umuyoruz. Çünkü başta kontrollü gidiliyordu ama umre işi mahvetti. Binleri bulmaya başladı vakalar. Söylendiği gibi yüzlerde değiliz artık" demişti.

Videonun sosyal medyada gündem olması sonrasında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesi Başhekimliği, Güle Çınar'a açıklama yaptırarak özür dilediğini içeren bir metni sosyal medya hesabından yayınlamıştı.

Türk Tabipleri Birliği, Dr. Güle Çınar'ın yanında olduklarını belirten bir açıklama yayınladı. Açıklamada, "Bir hekimin kurum içi lokal bir toplantıda kullandığı sözcükler nedeniyle özür dilemek zorunda bırakılması utanç verici bir eylemdir.

Türk Tabipleri Birliği Dr. Güle Çınar'a karşı alınan tutumu şiddetle kınamakta ve kurum yöneticilerinden hekimin onurunu ve mesleğimizi kamuoyu önünde rencide ettikleri için özür dilemelerini talep etmektedir" deildi.

Türk Tabipleri Birliği'nin açıklaması şöye:

"Dr. Güle Çınar kamuoyuna açık olmayan, kamuoyuna hitap etmeyen bir hizmet içi eğitim toplantısında, görevinin gereğini yaparken, kendisinin haberi olmadan kaydedilen konuşması nedeniyle  çalıştığı kurumca kamuoyuna yönelik özür dilemek durumunda bırakılmıştır.

Oysa meslektaşımızın kullandığı ifadeler hakaret içermediği gibi, bütünüyle temelsiz değildir. Bugün itibariyle, Umre’den dönen yaklaşık 21,000 kişinin tamamına test yapılmadığı ve tamamının karantinaya alınmadığı, bu kişilerin Türkiye'nin çeşitli kentlerine dağıldığı bilinmektedir.

Hal böyle iken bir hekimin kurum içi lokal bir toplantıda kullandığı sözcükler nedeniyle özür dilemek zorunda bırakılması utanç verici bir eylemdir. Ayrıca, kurumsal olarak bir çalışana bu şekilde baskı uygulanması kişilik haklarına ve çalışan haklarına saldırı niteliğindedir.

Türk Tabipleri Birliği Dr. Güle Çınar'a karşı alınan tutumu şiddetle kınamakta ve kurum yöneticilerinden hekimin onurunu ve mesleğimizi kamuoyu önünde rencide ettikleri için özür dilemelerini talep etmektedir.

Biz hekimler herşeye ve herkese rağmen, daima bilimsel bilginin kılavuzluğunda ve toplum yararını önceleyerek hastalıkla savaşmaya devam edeceğiz.

Ancak bilinmelidir ki, başka ülkelerde sağlık çalışanları alkışlanırken ve desteklenirken, Dr. Güle Çınar gibi salgına karşı özveri ile çalışan hekimlere karşı takınılan bu tür tutumlar hekim kitlesinin ve sağlık çalışanlarının motivasyonunu bozmakta, yalnız bırakılmış duygusunu pekiştirmekte, salgına karşı topyekün mücadele direncini olumsuz etkileme tehlikesi taşımaktadır.

Türk Tabipleri Birliği olarak bütün yöneticilerin içinden geçmekte olduğumuz zorlu süreçte sağlık çalışanlarını her açıdan koruyup kollamasını salgınla mücadelenin olmazsa olmazı gördüğümüzün altını bir kez daha çiziyoruz."

İlgili Haber
Ankara Üniversitesi'nden sosyal medyada yayılan koronavirüs videosu hakkında açıklama

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları