loading
close
SON DAKİKALAR

Türk yolcuları köpeklere aratıyorlar

Türk yolcuları köpeklere aratıyorlar
Tarih: 12.12.2013 - 13:57
Kategori: Dünya

Norveç polisi Oslo Havalimanı'nda THY uçaklarına girip, köpeklerle arama yapıyor. Türk yolcular, uygulamaya tepki gösterirken İstanbul'da da Norveç uçaklarına aynı şekilde karşılık veriliyor...

Takvim'den Alper Sancak'ın haberine göre, Norveç'in başkenti Oslo'da Türk yolcular köpekler tarafından aranıyor. Oslo Havalimanı'nda yaşanan olayda polisin, THY uçaklarında kabin içinde köpekli arama yapması, yolculardan büyük tepki aldı. Aramalara, taşınan nakit para miktarının öğrenilmesi gerekçe olarak gösterildi. Türk elçiliğinin Norveç makamları nezdindeki girişimlerine rağmen, arama tedbirlerinin devam ettiği öğrenildi.

'YOLCULARI RAHATSIZ EDECEK ŞEKİLDE'

İçişleri Bakanlığı'nın hazırladığı raporda özellikle 12 Haziran 2013 tarihinde 9 güvenlik görevlisi ve bir personelle uçak içinde yolcuları rahatsız edecek şekilde arama yapıldığı ifade edildi. Körükteki yığılma nedeniyle THY uçağının gecikmeli olarak kalktığı ve bu yüzden ceza yediği açıklandı. İçişleri Bakanlığı, 'Karşılık' ilkesi uyarınca Türkiye 'den Norveç'e gidecek Norveç pasaportu sahiplerine de aynı güvenlik önlemlerini uygulama kararı aldı.

İstanbul 'dan Oslo'ya uçuş gerçekleştiren Norveç menşeili iki firmayı kullanacak Norveç pasaportu sahiplerine, benzer güvenlik önlemleri uygulanarak uçuş izni verilmeye dün itibariyle başlandı. Norveçli yetkililer, aynı şekilde karşılık verilmesi nedeniyle büyük rahatsızlık yaşadıklarını Türk yetkililerine iletti. Ancak Türkiye'nin uygulaması da devam ediyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları