loading
close
SON DAKİKALAR

Ukrayna'da af da kesmedi!

Ukrayna'da af da kesmedi!
Tarih: 31.01.2014 - 12:10
Kategori: Dünya

Ukrayna'da başbakanlık koltuğunu reddeden, Başbakan Mikola Azarov'un istifasını ve gösteri özgürlüğünü kısıtlayan yasanın iptalini yeterli bulmayan muhalifler şartlı af yasasına da burun kıvırdı...

Ülke parlamentosu Rada, AB ile ortaklık anlaşmasının imzalanmaması üzerine başlayan gösteriler sırasında gözaltına alınan ya da tutuklananlar için genel af getiren tasarıyı kabul etti. İktidar partisinin hazırladığı tasarı, işgal edilen tüm kamu binaları ve meydanların boşaltılması şartıyla tutuklular, gözaltındakiler ya da hakkında mahkumiyet kararı bulunanların bırakılmasını öngörüyor. Muhalefetin meclis gündemine alınmayan alternatif tasarısı ise göstericiler bırakıldıktan sonra kamu binaları ve meydanların boşaltılacağı belirtiliyordu. Muhalifler yasayı ‘ zaman çalma’ olarak değerlendirirken Svoboda Partisi lideri Oleg Tyagnibok, talepler tam olarak karşılanıncaya kadar meydanların boşalmayacağını söyledi. Muhalifler erken seçim ve eski Başbakan Yulya Timoşenko dahil tüm siyasi tutumluların bırakılmasında ısrar ediyor.

HASTALANDI VE SUÇLANDI

Rada’daki oylama sırasında muhalifleri ikna etmeye çalışan ve gerekirse parlamentoyu feshedebileceği uyarısında bulunan Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç ise SARS yani ağır akut solunum yolu yetersizliği sendromu teşhisiyle hastaneye kaldırıldı. Devlet Başkanlığı sitesinden yayımlanan açıklamasında ise Yanukoviç, “Ben hükümetin hatalarını dikkate alıp halkın taleplere kulak verdim ama muhalefet olayları kışkırtıyor” dedi. Rada Başkanı Volodimir Rybak da göstericilerden kamu binalarını boşaltmalarını istedi: “Göstericiler Sendika Binası ve Konser Salonu’nu kullanabilirler.” Eski Devlet Başkanı Leonid Kravçuk önceki gün ‘ülkenin iç savaşın eşiğinde olduğunu’ söylemişti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları