loading
close
SON DAKİKALAR

Ukrayna'da Bazı Neonaziler Tutuklandı

Ukrayna'da Bazı Neonaziler Tutuklandı
Tarih: 15.03.2014 - 15:38
Kategori: Dünya

Harkov kentinde cinayet işleyen neonaziler tutuklandı

Ukrayna’daki ABD ve AB kışkırtmalı kitle hareketlerinde nazilerin yaptığı taşkınlıklar cinayet boyutlarına ulaştı.

ABD’nin dünya hakimiyetinde önemli yer tutan “Rusya’nın zayıflatılması ve kuşatılması” projesi çerçevesinde kaynatılan 
Ukrayna kazanında Neonaziler önemli oranda yer almışlardı.
Daha önceleri kamu binalarının işgali, Lenin heykellerinin yıkılması ve komünistlerin sokak ortalarında dövülüp, gamalı haç öptürülmesi eylemlerini yapan faşistler, Harkov kentinde cinayet işlemeye kadar vardırdılar saldırganlıklarını.

Ukrayna Parlamentosu tarafından geçici İçişleri Bakanı olarak atanan Arsen Avakov daha önce yaptığı açıklamada Cuma günü Harkov’daki çatışmalarda iki kişinin hayatını kaybettiğini bildirmişti. Avakov olaylarda 30 kişinin de tutuklandığını duyurmuştu.

Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı İnsan Hakları Temsilcisi Konstantin Dolgov yaptığı açıklamada, Ukrayna’nın Harkov şehrinde neofaşist teröristlerin tutuklanmasının aşırı unsurların etkisizleştirilmesi ve cezalandırılması yönünde bir başlangıç olması gerektiğini söyledi. Dolgow Twitter’de yayımladığı mesajında “Harkov şehrinde, azıtan neofaşist teröristlerin tutuklanmasının aşırı unsurların etkisizleştirilmesi ve cezalandırılması yönündeki geniş çaplı önlemlerin bir başlangıcı olmalıdır” dedi. Dolgov ayrıca şu ifadeleri kullandı: “Hiç kimse Ukrayna’nın ırkçılık, ırk ayrımcılığı ve yabancı düşmanlığıyla mücadeleyle ilgili uluslararası yükümlülüklerini iptal etmedi”.

Vişne ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları