loading
close
SON DAKİKALAR

Ukrayna'da yetkiler Turçinov'un

Ukrayna'da yetkiler Turçinov'un
Tarih: 23.02.2014 - 17:59
Kategori: Dünya

Ukrayna'da Parlamento Başkanı Aleksandr Turçinov geçici devlet başkanı ilan edildi...

Ukrayna parlamentosu, devlet başkanı Viktor Yanukoviç’e ait yetkilerin geçici olarak Meclis Başkanı Aleksandr Turçinov'a verilmesine karar verdi.

Dün hapisten çıkan eski Başbakan Yulia Timoşenko'nun yakın müttefiklerinden olan ve dün parlamento başkanı seçilen Turçinov, milletvekillerinin Salı'ya kadar ulusal birlik hükümeti kurulması konusunda anlaştığını belirtti. Turçinov, "Bu bizim öncelikli görevimiz" dedi.

"YANUKOVİÇ'İN ÜLKE DIŞINA ÇIKMASINA İZİN VERİLMEDİ"

Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç'in içinde bulunduğu uçağın ülke dışına çıkmasına izin verilmediği iddia edildi.

Ukrayna basınına göre, Devlet Sınır Koruma Hizmetleri üst düzey yetkilisi Sergey Astahov, " bugün Donetsk'teki havaalanında, içinde Yanukoviç'in bulunduğu uçağın, gerekli belgeler olmadan ülke dışına çıkmasına izin verilmediğini" söyledi.

Ülke basınında yer alan haberlerde, Yanukoviç'in Donetsk'e hareket etmeden önce bulunduğu Kharkiv'de ülke dışına çıkışının da sınır koruma görevlileri tarafından engellendiği ileri sürüldü.

Meclis kararı ile görevinden alınan Cumhuriyet Başsavcısı Viktor Pşonko ile eski bakan Aleksandr Klimenko'nun yurt dışına çıkmasına engel olunduğu da basında çıkan iddialar arasında yer aldı.

TUTUKLANAN PROTESTOCULAR SERBEST BIRAKILACAK

Ukrayna parlamentosu tarafından dün yeni atanan İçişleri Bakanı Arsen Avakov, protesto gösterileri nedeniyle tutuklananların serbest bırakılmasını kararlaştırdı.

Avakov, sosyal paylaşım sitesi üzerinden yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanlığı Kurulunun feshedilerek yenisinin oluşturulduğunu belirterek, ayrıca son olaylarla ilgili İçişleri Bakanlığını ve İl emniyet müdürlükleri çalışanlarına karşı soruşturma başlattığını bildirdi. Avakov, ayrıca Bağımsızlık Meydanındaki Halk Savunması ve Sağ Sektor liderleri ve Güvenlik Servisi yeni yönetimi ile görüşmelerde bulunarak, Kiev'teki düzenin sağlanması ve önem arz eden binaların ortak devriye ve korunması, halk savunmacıları ile polisin işbirliği yapma mekanizması meselelerini ele aldığını ve bu işbirliği mekanizmasının yarından itibaren hayata geçirileceğini kaydetti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları