loading
close
SON DAKİKALAR

Ulaş Tepe, Gülyalı Belediye Başkanlığı’na aday gösterildi

Ulaş Tepe, Gülyalı Belediye Başkanlığı’na aday gösterildi
Tarih: 20.12.2018 - 16:00
Kategori: Siyaset

CHP Gençlik Kolları Ordu eski İl Başkanı Ulaş Tepe, Ordu’nun Gülyalı ilçesinde belediye başkan adayı gösterildi.

31 Mart 2019'ya yapılacak yerel seçimler için Cumhuriyet Halk Partisi'nin adayları belli olmaya başladı.

CHP'de Gülyalı Belediye Başkanlığına Gençlik Kolları Ordu eski İl Başkanı Ulaş Tepe aday gösterildi.

Ulaş Tepe kimdir ?

13 Haziran 1990 yılında Ordu'da doğdu. İlköğrenimini Güzelordu İlkokulu’nda, lise öğrenimini Atatürk Lisesi’nde tamamladı. İki dönem Ordu Gençlik Meclisi başkanlığına seçildi. 2011 yılında Anadolu Üniversitesi Yerel Yönetim Bölümü’nden, 2013 yılında Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu. Romanya, Amerika ve Ukrayna gibi ülkelerde yerel yönetimler konusunda incelemelerde bulundu.

Birçok sivil toplum kuruluşunda gönüllü üye olarak gönüllü faaliyetlerde bulunmaktadır.

2009-2011 yılları arasında Ordu Kent Konseyi’nin yürütme kurulu üyeliği yaptı. 24 Aralık 2011 tarihli Gençlik Meclisi Olağan Genel Kurulu’nda ‘yeni yüz ve fikirlerin bu süreçte daha aktif görev alabilmesine olanak sağlamak’ amacıyla tekrar aday olmadı.

22 yaşında Gülyalı'da ilçe sekreteri seçildiğinde Cumhuriyet Halk Partisi tarihinde bir ilke imza atarak CHP’nin en genç ilçe sekreteri oldu.

2014 yerel seçimleri öncesinde Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi tarafından Ordu İl Gençlik Kolları başkanlığına atandı.

1 Kasım 2015 seçimleri sonrasında İl Gençlik Kolları başkanlığı görevinden Ordu'daki oy düşüşünden kendisini de sorumlu hissederek istifa etti.

Yerel Yönetimler konusundaki bilgisinden istifade etmek amacıyla CHP Genel Merkez Gençlik Kolları tarafından oluşturulan Yerel Yönetimler Komisyonuna başkanlık yaptı.

Boğaziçi Üniversitesi desteğiyle yürütülen Avrupa Siyaset Okulunun da ikinci dönem mezunudur.

Ulusal Gençlik Parlamentosu Yürütme kuruluna dört dönem üst üste seçilerek bir ilke imza attı. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Yerel Yönetimler Bölümü’nde yüksek lisans öğrencisi olarak eğitim hayatını sürdürmektedir.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları