loading
close
SON DAKİKALAR

'Uyuyamıyorum' diyorsanız…

'Uyuyamıyorum' diyorsanız…
Tarih: 03.12.2020 - 07:00
Kategori: Sağlık, Yaşam

Uykuya dalmakta güçlük mü çekiyorsunuz? Bu öneriler uykuya dalmanızı kolaylaştırabilir.

Vücudumuzun dinlenmesi ve daha iyi bir güne uyanmak için rahat bir uyku hayatımızın olmazsa olmazlarındandır. Sağlıklı bir uyku gün içerisinde daha rahat olmamızı sağlarken aynı zamanda bağışıklık sistemimizi de güçlendirir. Ancak bazı nedenlerden dolayı sağlıklı uyuyamayabilirsiniz. Aşağıda bu nedenleri ortadan kaldırmak için yapabileceğiniz bazı öneriler mevcut.

Uykusuzluğu gidermek için günlük yazın

Gün içerisinde zihnimizi yoran birçok olayla karşılaşırız. Zihnimiz dolu olduğunda ise uykuya dalmamız zorlaşır. Bunu engellemek için günlük yazmayı deneyebilirsiniz. Günlük yazmak zihninizin boşalmasını sağlar. Böylece beyninizi dolduran düşüncelerden kurtulup ve daha rahat bir uykuya dalabilirsiniz.

Televizyon karşısında uyuyakalmayın

Açık bir televizyon karşısında uykuya dalmak birçok kişinin düştüğü bir hata. Işıklardan ve seslerden gelen sinyaller vücudunuzu uyararak zihninizin uyanık kalmasına neden olabilir. Aynı zamanda ışık, dinlenme hormonunun salgılanmasına engel olarak yeterince dinlenemeden uyanmanıza sebep olur. Karanlıktan korkuyorsanız mümkün olduğunca loş ışık yayan bir gece lambası kullanın. Işık ve ses dışında terlemek ya da üşümek de uykudan uyanmanıza neden olabilir. Bu nedenle uyuyacağınız ortamın rahat edeceğiniz biz ısıda olması uykuya dalmanızı kolaylaştırabilir.

Evcil hayvanınız uyumanıza engel olabilir

Bu kırılması zor bir alışkanlık olabilir ancak evcil hayvanınızla uyumak sizin için yanlış bir yol olabilir. Evcil hayvanınız size temas ederek uyuyor ya da siz uyurken çok fazla ses yapıyorsa, bu durum uyanmanıza neden olabilir. Daha rahat uyuyup uyuyamayacağınıza bakmak için birkaç gün evcil hayvanınızla uyumamayı deneyin.

Kafein içeren içeceklerden uzak durun

Kafein, içeriği dolayısıyla uyanık kalmanıza neden olur. Kafeinin uyku düzeniniz üzerindeki etkisini azaltmak için saat 15.00’ten sonra kafein içeren içecekler tüketmemeye özen gösterin.

Sporu geceye bırakmayın

Günün erken saatlerinde spor yapmayı tercih edin. Yatağa yatmadan birkaç saat önce yapacağınız yoğun spor uyumanızı engelleyebilir. Ancak hafif ve dinlendirici uyku öncesi egzersizleri yapmak uyumanız üstünde olumlu bir etki yaratabilir.

Zihin egzersizi yapın

Yattıktan sonra rahatlatıcı zihin egzersizleri yapmak uyumanızı kolaylaştırabilir. Gözleriniz kapalı bir şekilde 100’den geriye saymak bu egzersizlerden biri olabilir.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları