loading
close
SON DAKİKALAR

Vatikan’da devrim gibi atama

Vatikan’da devrim gibi atama
Tarih: 01.09.2013 - 08:47
Kategori: Dünya

Papa Francesco göreve başladığından beri en önemli adımı attı...

Papa Francesco göreve başladığından beri en önemli adımı attı ve “derin Vatikan” denen, başbakan yetkisine sahip Kardinal Bertone’yi tasfiye etti.

VATİKAN’ın “iki numaralı” koltuğunda dün önemli bir değişiklik yapıldı. 2006’dan beri Vatikan Devlet Sekreterliği (Başbakan) görevini yürüten Kardinal Tarcisio Bertone’nin istifa ettiği, yerine İtalyan başpiskopos Pietro Parolin’in getirildiği açıklandı. Papa Francesco’nun istifayı kabul ettiği belirtildi. 2002-2009 yıllarında da Devletlerarası İlişkiler Bakanlığı’nda bakan yardımcısı olan, Venezuela’nın Papalık Elçisi Parolin, görevine 15 Ekim’de başlayacak. 58 yaşındaki Parolin’in pedofil rahipler ve yolsuzluklarla zor günler geçiren Vatikan’daki reformlara yardımcı olacağı söyleniyor.

SIZINTILAR BİTİRDİ

Bertone, Vatikan’daki özel yazışmalar 16. Benedikt’in hizmetkârı Paolo Gabriele tarafından sızdırılınca hedef haline gelmişti. Birkaç yıldır “Vatikan bürokrasisinin“ en tartışmalı ismi olan 78 yaşındaki Bertone, kendisini atayan 16. Benedikt’in istifasının ardından “geçici Papa” olmuştu. Yolsuzlukların ve adam kayırmacılığın arkasındaki isim olduğu iddia ediliyordu.

Papa’dan ilk ‘selfie’

PAPA Francesco’nun ilk “selfie” fotoğrafı ilgi çekti. “Selfie”, bir kişinin telefon kullanarak kendi fotoğrafını çekmesi anlamına geliyor. Arjantinli Papa, Vatikan’da geçen çarşamba günü Aziz Petrus Bazilikası’nda biraraya geldiği genç İtalyan hacılarla birlikte poz verdi. Fotoğrafı İtalyan gazeteci Fabio M. Ragona Twitter’dan paylaştı. İngiliz basını, “Selfie, özellikle Justin Bieber, Victoria Beckham gibi ünlülerle anılıyor. Ancak Katolik kilisesinin lideri bugünün popüler konularıyla çok daha ilgili olduğunu gösterdi” yorumunda bulundu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları