loading
close
SON DAKİKALAR

Vecdet Öz: Gerçek çözüm süreci, Kürt'leri batı destekli bu zalim terör prangasından kurtarmaktır

Vecdet Öz: Gerçek çözüm süreci, Kürt'leri batı destekli bu zalim terör prangasından kurtarmaktır
Tarih: 11.01.2020 - 12:31
Kategori: Siyaset

Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz "Kürt sorununa çözümü, terörle masaya oturmak sanan AKP siyaseti yıllarca terörün Kürt kökenli kardeşlerimize daha çok zarar vermesinin önünü açmış ve terörün şehirlere yayılmasını sağlamıştır" dedi.

Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, Kürt sorununa ilişkin sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Yazısında "Millet olabilmek için açıklanabilir bir modernizmin olması gerekirken, Kürtler’de böyle bir dönem tarihi boyunca hiç yaşanmamıştır" ifadelerini kullanan Vecdet Öz'ün Kürt sorununun çözümüne ilişkin açıklaması şöyle:

"Kürt sorununun gerçek yüzü ve gerçek çözüm.."

Bu ülkede siyasetin algıladığı manada bir ‘Kürt Sorunu’ yoktur!.

Bilakis dış baskıyla millet haline dönüşmesine izin verilmeyen Kürtler’in bizzatı kendisi sorun haline getirilmiştir.

Millet olabilmek için açıklanabilir bir modernizmin olması gerekirken, Kürtler’de böyle bir dönem tarihi boyunca hiç yaşanmamıştır.

Feodalizmi aşamamış bir toplum asla millet olamaz. Tam tersine Kürtler bölgede feodalitenin patladığı en zorlu tarihi süreçten geçmektedir.

Feodalizmin yapı taşı aşirettir. Kürt toplumu asırlardır bir aşiret yapısıdır ve böyle bir yapıda hangi insanlar diye soramazsınız; millet yapısı akla gelmez ve kürt milletinden de bahsedemezsiniz! Ancak aşiret temellerine dayalı feodal bir topluluktan bahsedebilirsiniz.

Bugün ülkemizde sosyolojik evrimini tamamlayamamış, ne yazıkki kaderine terk edilmiş bir Kürt topluluğu sorunu vardır. Kürt sorunu bizzatı feodalizmin tam kendisidir.

Böyle toplumlarda aile yapısı, akraba evliliği ve aşiret esaslarına göre kurulur ve evliliğe bir aşiret prangası vurulmuştur.

Örneğin: Leyla Zana, 14 yaşında kendisinden 21 yaş büyük amca oğlu Mehdi Zana'ya verilmiştir. Leyla Zana bu yüzden tüm okul hayatını baskı altında olduğu için gizlice zorlanarak dışarıdan tamamlamak zorunda kalmıştır.

Aşiret yapısındaki Kürt toplumunun sorunu bilakis baskı altındaki kendi evrimsel sorunudur. Tam tersine bunu aşmanın yolu ve gerçek çözüm süreci Atatürk'ün modern Türkiyesi ve modernizmdir.

Türkiye'de kürt yanlısı gibi görünen dış destekli terörizm, kürt toplumunun bu yapıyı aşmasını, sosyolojik evrimini tamamlamasını ve kürt burjuvazisinin oluşumunu engelleyen yapının tam kendisidir.

Aslında az da olsa Kürt burjuvazisinin oluşumu feodalizmin ve terörün en büyük düşmanıdır ancak burjuvazi oluştuğu anda aldanıp dost sandığı teröre alet olarak kurtuluşu ters döngüye sokmaktadır.

Batı destekli PKK terör örgütü, tuzağı görmüş olan Türkiye yanlısı Kürt toplumunun bebeklerini ve annelerini bu yüzden katlederek korku yaratmakta, gençlerini dağa çıkararak beyin yıkamakta, bölgede sürekli terör estirmektedir.

Bu aldatmaca içinde sözde Kürt meselesini kullanarak Türkiye'den toprak koparmaya çalışan emperyalizm gerçeğini ve BOP projesini görme zamanı çoktan geçmekte ve ülke önü alınamaz bir iç savaşa doğru sürüklenmektedir.

Gerçek çözüm süreci, Kürt'leri batı destekli bu zalim terör prangasından kurtarmaktır.

Kürt sorununa çözümü, terörle masaya oturmak sanan AKP siyaseti yıllarca terörün Kürt kökenli kardeşlerimize daha çok zarar vermesinin önünü açmış ve terörün şehirlere yayılmasını sağlamıştır.

14 yıl süreyle sözde çözüm süreci adı altındaki yanlış politikalarla terör ateşine odun atılmıştır.

Terörle değil Kürt kardeşlerimizle masaya oturmak ve batının takmış olduğu feodalizm prangalarını kırmak gerçek çözümdür"

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları