loading
close
SON DAKİKALAR

Vecdet Öz'den AKP'ye: Vatandaş başına gelen felaketleri bir bir sorgulayacak, Cumhurbaşkanlığı seçiminde son sözü söyleyecek

Vecdet Öz'den AKP'ye: Vatandaş başına gelen felaketleri bir bir sorgulayacak, Cumhurbaşkanlığı seçiminde son sözü söyleyecek
Tarih: 23.07.2020 - 12:12
Kategori: Siyaset

Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, AKP iktidarına yönelik açıklamalarda bulundu. Öz, "Devleti ele geçirince, yasa ve kural tanımadın. İktidarın nimetlerini yandaşlarına peşkeş çekip; iktidarını saldırganlık, rantçılık ve rüşvetçilik üçgeni üzerine kurdun" dedi. ...

Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, AKP'yi hedef lan açıklamalar yaptı.

Öz, AKP'ye, "Cumhuriyet tarihinin en büyük ihanet, yolsuzluk, rüşvet, işgal ve isyan faaliyetlerine bulaştın, Cumhuriyetin tüm kazanımlarını sattın, bu şekilde parantez dediğin Cumhuriyet’le hesaplaştın, devlet yapısını onarılmaz şekilde tahrip ettin, kara gün akçesi dahil hazineyi boşaltıp ülkeyi tarihinin en büyük borç batağına soktun, 18 yıl sonra önü alınamaz bir ekonomik kriz yaratmayı başardın" ifadelerini kullandı.

Vecdet Öz'ün açıklamaları şöyle:
"Sütten çıkmış AK Parti...

Belediye partisiyim, bu işi iyi bilirim dedin, mücahitleri müteahhit yapıp harama helale bakmadan belediye imkânları ile palazlandın.

Sürekli ‘mağdur edebiyatı’ yaparak sağcı liberalleri ve bazı umutsuz solcuları kuyruğuna takıp vaatlerine inandırdın.

İktidarı ele geçirme sürecinde yandaş basını ve FETÖ’yü yanına alarak devletin belli odaklarıyla çatışarak kendini demokratikleşmenin temsilcisi olarak pazarladın.

Ordunun rejim içindeki konumunu zayıflatıp kontrolü ele alarak ülkede baskıcı bir düzen yarattın.

Kürt kökenli vatandaşları da barış süreci söylemiyle oyalayarak yanına çektin ve sonunda gücünün doruğuna ulaştın.

İktidarı ele geçirme sürecinde belli engellere takılsanda hiçbir zaman mağdur olmadın; hiçbir zaman demokratikleşme gibi bir derdin olmadı.

Derin devletle hesaplaşman ise bu militer yapıyı denetim altına almaktan ibaret oldu.

Devleti ele geçirince, yasa ve kural tanımadın.

İktidarın nimetlerini yandaşlarına peşkeş çekip; iktidarını saldırganlık, rantçılık ve rüşvetçilik üçgeni üzerine kurdun.

12 yıl sonra güç sarhoşluğu içinde seni iktidara taşıyanlarıda tanımaz oldun, çıkarlarınız ters düştü ortağı kızdırdın, ayakkabı kutularıyla sırlarını ortaya döktüler rezil oldun. Suçüstü yakalanmana rağmen hep gözyaşı döküp mağdur edebiyatı ve demagoji yaptın, iktidar ve medya gücünü kullanıp olayın üstünü kapadın..

Başından beri hoca efendi dediğin FETÖ’nün devlet kadrolarını işgal etmesine göz yumdun ve kendi ellerinle darbenin yolunu açtın; darbe girişimi yaptıklarında ise herkesten önce feryadı bastın ve birazda abarttın. Yine de asıl mağdur milletken, pişkinlik yapıp kendi kabahatinden yeni bir mağduriyet yarattın.

Kandırıldık, paralel devlet, dış mihraklar ve Yahudi lobisi AKP’ye karşı harekete geçti diyerek kıyameti kopardın. Buna rağmen veriliş nedeni hala sır olan ve tarihinde ilk kez Yahudi’ler dışında üstelik bir Müslümana verilen üstün hizmet nişanını aldın ve nedense henüz geri iade etmedin.!

Toplumun aşırı tepkisine maruz kalınca paniğe kapıldın ve şaşkınlık içinde; ‘Kandırıldım, Miletten özür, Allah’tan af diliyorum’ diyerek ortamı yumuşatıp mağduru oynadın. Bunu yaparken de panik içinde yol arkadaşlarını ve yola çıkma sebebini de bir şekilde itiraf etmiş oldun.!

Cumhuriyet tarihinin en büyük ihanet, yolsuzluk, rüşvet, işgal ve isyan faaliyetlerine bulaştın, Cumhuriyetin tüm kazanımlarını sattın, bu şekilde parantez dediğin Cumhuriyet’le hesaplaştın, devlet yapısını onarılmaz şekilde tahrip ettin, kara gün akçesi dahil hazineyi boşaltıp ülkeyi tarihinin en büyük borç batağına soktun, 18 yıl sonra önü alınamaz bir ekonomik kriz yaratmayı başardın..

Siyaseten güç kaybına uğradığını fark ettiğinde ise bu kez Ergenekon’da madur ettiğin derin devlet ve siyasi uzantılarına sığındın. Ergenekon’un Savcısı iken bu kez avukatı rolüne soyundun. Hiçbir zaman samimi olmadın. Çıkarın için pazarlık edip Cumhur ittifakını kurdun. Ardından yol arkadaşların parti kurdu sırların ifşa olmaya başladı yine huzursuz oldun.

Korona salgını başladı, sayenizde ülke salgına zor koşullarda yakalandı. Avrupa ülkeleri yardım göndermek için vatandaşından IBAN numarası isterken sizler IBAN numarası vererek depremde olduğu gibi yine vatandaşa avuç açtınız.
Sosyal devlet anlayışını yerle yeksan ettiniz. Nihayet deniz bitti kum göründü, millet gerçeklerle yüzleşti.

Her ne kadar olanların üstünü sanal gündemlerle örtmeye çalışsanda çok yakında salgın bitecek, ekonomi başta olmak üzere bir çok acı gerçek gün yüzüne çıkacaktır.

Hiç endişen olmasın ki zor durumdaki vatandaş 19 yıl sonra başına gelen felaketleri bir bir sorgulayacak ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde son sözü söyleyecektir.

İşte o gün adalete yapılan baskı ortadan kalkacak, anlattığınız masal sona erecek ve ülkeyi bu hale getirenlerden tek tek hesap sorulacaktır..

FETÖ’nün hala dokunulmamış olan siyasi ayağından, bağlantılı iç ve dış mihraklardan, çıkar amaçlı işbirliği yaptıklarınızdan, yabancı ajanlardan, kul ve yetim hakkı yiyen rüşvetçi hırsızlardan ve rantiyecilerden eser kalmayacaktır.."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları