loading
close
SON DAKİKALAR

Vekilken 'başkanlık şart' diyen AKP'li Selçuk Özdağ: Yanıldım, sistem tekrar gözden geçirilmeli

Vekilken 'başkanlık şart' diyen AKP'li Selçuk Özdağ: Yanıldım, sistem tekrar gözden geçirilmeli
Tarih: 19.04.2019 - 10:30
Kategori: Siyaset

AKP'de 3 dönem milletvekilliği yapan Selçuk Özdağ, getirilmesini sağladıkları partili cumhurbaşkanlığı sistemi için 'yanıldım' dedi.

24 Haziran 2018'de Türkiye sandık başına gitmiş, partili cumhurbaşkanlığı sistemini oylamıştı. İktidar kanadı, muhalefetin partlamenter sistemin terk edilmesiyle getirilecek yeni sistemin tek adam parti devleti olacağı eleştirilerini yalanlamış, eleştirilere tepki göstermişti.

O dönem sistemi savunan ve bunun için oy isteyen AKP'li isimlerden Selçuk Özdağ, henüz 1 yıl dolmadan sistemin 'tekrar gözden geçirilmesi' gerektiğini ifade etti. 

Özdağ, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bu seçim -partili Cumhurbaşkanı- sisteminin Türkiye gerçeklerine ne kadar uzak olduğunu göstermiştir. Bir ülkede her kurum taraf haline gelirse o ülkede parçalanma kaçınılmaz olur. (Ben de evet dedim, yanıldığımı görüyorum). Bu sistem tekrar gözden geçirilmelidir" dedi.

Özdağ, 2016'da henüz vekilken "Parlamenter sistem Türkiye’nin sorunlarına çözüm olamadı. Sorunların çözümü için Başkanlık sistemi şart" demişti. 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları