loading
close
SON DAKİKALAR

'Vergi kaybı yok' diyen Kerem Kınık'a CHP'li Hamzaçebi'den tepki: 'Bunu açıklamak Kızılay Başkanı'nın işi değildir'

'Vergi kaybı yok' diyen Kerem Kınık'a CHP'li Hamzaçebi'den tepki: 'Bunu açıklamak Kızılay Başkanı'nın işi değildir'
Tarih: 04.02.2020 - 16:40
Kategori: Siyaset

CHP İstanbul Milletvekili ve PM üyesi Mehmet Akif Hamzaçebi, Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık'ın 'Vergi kaybı yok' açıklamasına tepki göstererek "Bunu açıklamak Kızılay Başkanı'nın işi değildir" dedi.

Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, bugün yaptığı açıklamada Türkiye'de, sadece Kızılay ve Yeşilay'a verilen bir vergi imtiyazı bulunduğuna işaret ederek şu bilgileri şu ifadeleri kullandı:

"Yani Kızılay'a yapılan yardımlar, vergi mükelleflerinin matrahlarından tamamen düşürülebilir. Burada vatandaşlarımızın aklına takılan ya da eleştirilere konu olan husus, Başkent Gaz'ın Kızılay'a verdiği bağışla aslında devletten vergi kaçırdığı ithamıdır. Bu iddia gerek bağışçımızı gerekse Kızılay olarak bizleri çok üzmüştür. Resmi mali raporlarına bakacak olursak Başkent Gaz'ın 2018 vergi matrahları incelendiğinde Kızılay'a yapmış olduğu yardımların yüzde 5 bareminin altında olduğu görülecektir. Başkent Gaz bu bağışı doğrudan Ensar Vakfına da yapsa doğrudan Kızılay'a da yapsa, devlete verdiği vergide bir değişiklik olmamaktadır"

 Kınık'ın bu açıklamalarına CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi'den yanıt geldi. Sosyal medya hesabından yapılan bağışa ilişkin vergi kaybı olduğuna dikkat çeken Hamzaçebi "Vergi kaybı var-yok bunu açıklamak Kızılay Başkanının işi değildir. Ayrıca bağış denilen para transferinin değil yüzde 5’i, tek bir kuruşu bile indirilemez. Çok açık bir şekilde vergi kaybı vardır" dedi. 

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları