loading
close
SON DAKİKALAR

Voleybolda ligler sonlandırıldı: Şampiyon takım ilan edilmeyecek

Voleybolda ligler sonlandırıldı: Şampiyon takım ilan edilmeyecek
Tarih: 12.05.2020 - 08:47
Kategori: Spor

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) olarak tüm dünyayı etkisi altına alan küresel koronavirüs salgını sürecinde 'önce sağlık' diyerek ligleri sonlandırdı.

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) koronavirüs pandemisi nedeniyle liglere ara vermişti. 

TVF'den yapılan açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile toplantılar yapıldığı, AXA Sigorta Efeler Ligi ve Vestel Venus Sultanlar Ligi kulüplerinin fikirlerinin alındığı belirtilerek sürecin değerlendirdirildiği ifade edildi.

Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) ve Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) ile görüşmeler yapıldığını, CEV ve FIVB'nin de 2020 yılı yaz dönemindeki tüm organizasyonlarını iptal ettiğini hatırlatan TVF'den yapılan açıklama şöyle:

"Tüm bu görüşmeler ve mevcut bilimsel veriler, bugün gerçekleştirdiğimiz TVF Yönetim Kurulu toplantısında değerlendirilmiştir. 19 Mart 2020 tarihinde ertelendiği bildirilen liglerle ilgili Yönetim Kurulunca alınan kararlar şöyledir.

-2019/2020 Voleybol Sezonu AXA Sigorta Efeler Ligi ve Vestel Venus Sultanlar Ligi normal sezon sıralamasına göre tescil edilmiştir.
-2019/2020 Voleybol Sezonu AXA Sigorta Efeler Ligi ve Vestel Venus Sultanlar Ligi’nde bu sezona mahsus olmak üzere ligden düşme kaldırılmıştır.
2019/2020 Voleybol Sezonu AXA Sigorta Efeler Ligi ve Vestel Venus Sultanlar Ligi’nde şampiyon takım ilan edilmeyecektir.
-Avrupa Kupaları’na katılım,  liglerimizde normal etap karşılaşmaları sonucunda oluşan puan durumuna göre gerçekleşecektir.
2019/2020 Voleybol Sezonu TVF Kadınlar 1. Ligi ve TVF Erkekler 1. Ligi yarı final etabı müsabakaları sonucunda final etabına yükselmeye hak kazanan 4’er takım, 2020-2021 Voleybol Sezonu’ nda AXA Sigorta Efeler Ligi ve Vestel Venus Sultanlar Ligi’nde mücadele edecektir.
-2020-2021 Voleybol Sezonu AXA Sigorta Efeler Ligi ve Vestel Venus Sultanlar Ligi, 16’şar takımla oynanacaktır. Bu 16 takım içinden lige katılmayan takım olması halinde alt liglerden yeni takım üst lige alınmayacaktır.
-2020/2021 Voleybol Sezonu AXA Sigorta Efeler Ligi ve Vestel Venus Sultanlar Ligi’nin statüsü daha sonra federasyonumuzca açıklanacaktır."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları