loading
close
SON DAKİKALAR

Vücutçulardan zayıflama hapı uyarısı

Vücutçulardan zayıflama hapı uyarısı
Tarih: 12.02.2012 - 14:06
Kategori: Sağlık, Yaşam

Vücut Geliştirme ve Fitness Federasyonu Asbaşkanı ve Merkez Hakem Kurulu eski başkanı Alparslan Hazar, sadece hap kullanarak zayıflamanın mümkün olmadığını söyledi.

Vücut Geliştirme ve Fitness Federasyonu Asbaşkanı ve Merkez Hakem Kurulu eski başkanı Alparslan Hazar, sadece hap kullanarak zayıflamaya çalışan insanların kas kaybı yaşadıklarını, bu kişilerde yorgunluk, halsizlik ve güçsüzlük gibi şikayetlerin ortaya çıktığını belirterek, ''Kaslardan değil, yağlardan kaybedeceksin ki zayıflayabilesin. Bazı insanlar yağ yakıcı haplarla kilolarından kurtulacaklarını düşünerek kas kayıpları yaşıyorlar. Oysa spor yaparak kas yapısını güçlendirmek hem sağlıklı bir zayıflama, hem de zinde kalmak için yapılması gereken tek şeydir'' dedi.

Sadece hap kullanarak zayıflamanın mümkün olmadığının altını çizen Alparslan Hazar, yağ yakım reaksiyonu için insanların hap alması yerine spor yapması gerektiğini vurgulayarak, şunları söyledi: ''Bu tür haplar, metabolizmalarda çeşitli tahribatlara neden olabiliyor. Haplar, antrenman sırasında yağ yaktırıyor. Bunun için de en azından günde 45 dakika yürümeniz gerekiyor. Yeni nesil her geçen gün hızla spordan uzaklaşıyor. Bakın yeni nesile, ya çok ufak tefek, çelimsiz veya küçük ve şişman. Gelecek için, sağlıklı nesiller yetiştirmek için toplumu düzenli spor yapmaya alıştırmak gerekiyor. Spor yapma alışkanlığı ülke politikası olmalı ve programlı bir şekilde toplumda yaygınlaştırılmalı.''

Milli sporcu Akın Handaroğlu da zayıflamanın yolunun öğün sayısını artırarak, bilinçli beslemeden geçtiğini savundu. Aç kalarak ya da sadece hap kullanarak sağlıklı kilo verilemeyeceğini kaydeden Handaroğlu, ''Sağlıklı zayıflamanın tek yolu, öğün sayısını artırarak, sık aralıklarla yemek ve spor yapmaktır. Devamlı ve süreklilikle spor alışkanlığı sürdürülebilirse, hem dengeli bir beslenmeyi sağlarız, hem de fazla kilolarımızdan kurtulmayı başarırız'' diye konuştu. Zayıflama haplarının hareketsiz insanların yağlarını yakmak ve onları zayıflatmak gibi bir özelliğinin olamayacağını vurgulayan Handaroğlu, ''Haplar, planlı programlı sporla birlikte kullanılmalı'' uyarısında bulundu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları