loading
close
SON DAKİKALAR

Washington Post: Obama'nın Türkiye Çabası Fiyasko Oldu

Washington Post: Obama'nın Türkiye Çabası Fiyasko Oldu
Tarih: 01.01.2014 - 18:45
Kategori: Dünya

Washington Post gazetesi, Obama'nın "çok çaba gösterdim" dediği Türkiye-İsrail barışmasının fiyasko ile sonuçlandığını yazdı.

Washington Post gazetesi, Obama'nın "çok çaba gösterdim" dediği Türkiye-İsrail barışmasının fiyasko ile sonuçlandığını yazdı.

2013 yılı sona ererken Washington Post gazetesi, Obama Yönetiminin 2013 dış politikası karnesini çıkardı. Tek "A" notunu Çin dosyasına veren gazete, Obama'nın "çok çaba gösterdim" dediği Türkiye-İsrail barışmasının fiyasko ile sonuçlandığını düşünüyor.

Washington Post, ABD'nin Çin politikasında yaptığı "dengeleme hareketi"ni, Obama yönetiminin 2013 dış politikasında "A" notuna layık olan tek dış politika dosyası olduğuna inanıyor.

YILIN EN BÜYÜK BOZGUNU

Yılın en büyük bozgununu, "F" notunu verdiği Mısır dosyasında gören WP, ABD'nin Mısır politikasının "sınıfta kaldığını" belirtirken Obama yönetiminin darbeyi önleme ve ülkeyi liberal demokrasi yolunda tutma hedeflerinde tam bir başarısızlık gösterdiğini yazıyor.

EN BÜYÜK BAŞARI

ABD'li gazete, "B+" notunu verdiği İran dosyası için ise "İran ile geçici nükleer anlaşması, kesinlikle ABD'nin bu yılın dış politikasının en büyük manşet başarısıdır" sözlerini kullanıyor.

"ABD-RUSYA İLİŞKİSİ BAŞTAN SONA KORKUNÇTU"

ABD-Rusya ilişkisi için "2013 baştan sona kadar korkunç bir yıl oldu" nitelemesini yaparak "D" notunu veren gazeteye göre, "D" notunu hak ettiğini düşündüğü diğer bir dış politikası dosyasını Suriye oluşturuyor. Gazete, kimyasal silah anlaşmasını "başarı" olarak görse de anlaşmanın dışındaki hemen hemen tüm alanlarında fiyaskoların yaşandığı görüşünü taşıyor.

TÜRKİYE'NİN ADI SADECE İSRAİL DOSYASINDA

Bu arada, Washington Post'un "dış politika" karnesinde Türkiye'nin adı sadece İsrail dosyasında geçiyor.

Gazete (C+) notuna layık gördüğü ABD'nin İsrail politikası için "Güvenlik işbirliği iyileşti, doğrudan diplomatik ilişkiler keza" gibi değerlendirmelerde bulunduktan sonra "O kadar iyi olmayanlar" arasında "çöktüğü" dediği "Obama'nın çok büyük bir çaba gösterdiği İsrail-Türkiye barışmasını" de saydı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları