loading
close
SON DAKİKALAR

'Yanukoviç Rusya'ya kaçtı'

'Yanukoviç Rusya'ya kaçtı'
Tarih: 22.02.2014 - 14:50
Kategori: Dünya

Kasım 2013’te Rusya’yla daha yakın ilişkileri tercih etmesiyle siyasi krizin fitilini ateşleyen Yanukoviç’in Devlet Başkanlığı ofisinde olmadığı öne sürüldü...

Kasım 2013’te AB’yle imzalanması planlanan işbirliği anlaşmasını askıya alıp Rusya’yla daha yakın ilişkileri tercih etmesiyle siyasi krizin fitilini ateşleyen Yanukoviç’in Devlet Başkanlığı ofisinde olmadığı öne sürüldü. Ardında da Yanukoviç’in ‘destekçisi’ Rusya’ya kaçtığı söylentisi çıktı. Hiçbir korumanın bulunmadığı Devlet Başkanlığı binasının kontrolünün eylemcilerin eline geçtiği de iddia edildi.


Ancak daha sonra Reuters’e konuşan üst düzey bir güvenlik yetkilisi Yanukoviç’in hala ülkede olduğunu söyledi. Buna karşın yetkili, ‘Yanukoviç’in başkent Kiev’de olup olmadığına’ dair soruya “Bunu söyleyemem” dedi.

‘YANUKOVİÇ HARKİV’DE’
Yanukoviç’e yakın bir vekil olan Anna Herman ise UNIAN haber ajansına demecinde Ukrayna liderinin, ülkenin kuzeydoğusunda yer alan seçmen desteği açısından 'kalesi' niteliğindeki Harkiv kentinde olduğunu söyledi. Herman, "Yanukoviç'in ülkeyi terk etmeye niyeti yok" dedi.

ERKEN SEÇİM 25 MAYIS’TA OLSUN
Bu arada UDAR partisi lideri Vitali Kliçko’dan da, Yanukoviç’in akıbetine dair bir iddia geldi. Kliçko, Twitter hesabından “Yanukoviç Kiev’i terk etti” diye yazdı. Kliçko ayrıca erken genel seçimlerin de 25 Mayıs’ta düzenlenmesini istedi.

MECLİS OLAĞANÜSTÜ TOPLANDI
Öte yandan Ukrayna parlamentosu Rada da bugün olağanüstü toplandı. Oturumda aşırı sağcı Svoboda Partisi başta olmak üzere bazı vekiller Yanukoviç’in azli için oylama yapılması önerisini gündeme getirdi.

MECLİS BAŞKANI İSTİFA ETTİ
Ayrıca Meclis Başkanı Vladimir Ribak’ın görevinden istifa ettiği açıklandı. Meclisin bugünkü oturumuna başkanlık eden Meclis Başkan Yardımcısı Ruslan Koşulinskiy, Ribak’ın sağlık sorunlarından dolayı istifa dilekçesini sunduğunu belirtti.

‘KİEV’İN KONTROLÜ EYLEMCİLERE GEÇTİ’
Bu arada sokağın ateşi de düşmüş değil. Kiev’deki eylemciler bu sabah ‘başkenti tamamen kontrolleri altına aldıklarını’ açıkladı. Polisin güvenlik noktalarını terk ettiği ve protestocuların Devlet Başkanlığı ofisi ve konutunun çevresinde de hakimiyeti ele geçirdiği belirtildi

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları