loading
close
SON DAKİKALAR

Yanukoviç: Ukrayna faşistlerin elinde

Yanukoviç: Ukrayna faşistlerin elinde
Tarih: 28.02.2014 - 18:06
Kategori: Dünya

Ukrayna'nın azledilen Devlet Başkanı Yanukoviç, düzenlediği basın toplantısında 'devrilmediği' iddiasını sürdürdü...

Ukrayna’nın görevden alınan Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç ‘ses’ verdi. Rusya'nın güneyinde bulunan Rostov şehrinde bir basın toplantısı düzenledi. Rus savaş uçakları eşliğinde kentteki askeri havaalanına inen Yanukoviç basın toplantısında uzlaşmaz tavrını sürdürüp ‘devrilmediği’ iddiasını sürdürdü. Yanukoviç, “Beni kimse devirmedi. Ukrayna’yı terk etmek zorunda kaldım çünkü bana ve aileme karşı yakın tehditler vardı” dedi. Yanukoviç ayrıca “Ukrayna’da iktidar, faşistlerin eline geçti” suçlamasında da bulunup “Ukrayna’nın geleceği için yönetimi güç ve korkuyla ele geçirenlerle mücadeleye devam edeceğim" ifadelerini de kullandı.

'HALKIMDAN ÖZÜR DİLERİM'

Ukrayna meclisinin ‘meşru olmadığını’ savunup başkent Kiev’deki ‘Bağımsızlık Meydanı’ndaki (Maidan) militanların baskısı altında olduğu’ iddia eden Yanukoviç, “Ukrayna’da yaşananlar utanç verici. Ukrayna halkından tüm yaşananlar ve bunlara engel olamadığım için özür diliyorum” dedi.

'AB, KAOS VE TERÖR GETİRDİ'
Yanukoviç, 'Batı’nın da Maidan eylemcilerini şımarttığı’ eleştirisi yaptı. Eski Devlet Başkanı, ‘Batı'nın bu sorumsuz şımartma politikası’ sebebiyle Ukrayna’daki krizin patlak verdiğini iddia edip Avrupa’yı eleştirdi. Ukrayna krizine çözüm bulunması için üç AB dışişleri bakanının arabuluculuğuyla Kiev’de 21 Şubat’ta hükümet ile muhalefetin vardığı anlaşmaya atıf yapan Yanukoviç şu suçlamalarda bulundu: “Bu anlaşmayı imzaladığımda Batılı arabulucuların ahlakına güvenmiştim. Ancak AB arabuluculuğunda imzalanan anlaşmanın devamı terör, kanunsuzluk, anarşi ve kaos oldu.”

'KIRIM'DA YAŞANANLAR KİEV DARBESİNE DOĞAL BİR TEPKİDİR'

Yanukoviç konuşmasında Ukrayna’daki krizin yansıdığı Kırım’a da değindi: “Kırım’da yaşananlar Kiev’de yaşanan darbeye doğal bir tepkidir. Ukrayna’nın mevcut devlet başkanı olarak Kırım’ın, özerkliğini koruyarak, Ukrayna devletinin bir parçası olarak kalması gerektiğini söylüyorum.”

Nerede olduğu bilinmeyen ‘firardaki’ Yanukoviç dün son olarak Rus medyasına yaptığı yazılı açıklamda da kendini azleden parlamentonun kararının ‘meşruiyetinin olmadığını’ savunup şöyle demişti: “Ben, Viktor Fedoroviç Yanukoviç, kendimi Ukrayna’nın resmi devlet başkanı olarak görüyorum.” Yanukoviç cumartesi günü de ekrandan halka seslenip “Halkımı çetelerden kurtaracağım” demişti. Rusya’dan ‘kişisel güvenliği için garanti isteyen’ Yanukoviç’in bu talebinin Moskova tarafından kabul edildiği belirtilmişti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları