loading
close
SON DAKİKALAR

Ramazanda kilo takibi

Diyetisyen Tamay Şahin
Tarih: 25.04.2021
Köşe: Sağlık, Diyet
Kaynak: wwww.istanbulgercegi.com

Diyetisyen Tamay Şahin; Susuzluk miktarımız yüksek. Sahurdan iftara doğru yaklaştıkça vücutta büyük bir enerji ve sıvı kaybı olmuş oluyor ve iftardan hemen öncesi bunun en yüksek olduğu saat. İftardan hemen sonra ise en ağır olduğumuz zaman.

Ramazan geldi çattı. Kilosuna özen gösteren birçok kişinin aklında tek bir soru? Oruç tuttuğumuz süre boyunca nasıl doğru kilo takibi yapabiliriz? İşte bu sorunun cevabı..

Oruç tuttuğumuz süre oldukça uzun. Susuzluk miktarımız yüksek. Sahurdan iftara doğru yaklaştıkça vücutta büyük bir enerji ve sıvı kaybı olmuş oluyor ve iftardan hemen öncesi bunun en yüksek olduğu saat. İftardan hemen sonra ise en ağır olduğumuz zaman. Çünkü sindirim sistemini uzun zaman sonra yeniden doldurmuş oluyoruz. Hemen zaman aralıklarını inceleyip, en doğru zamanı bulalım.

• Sahurdan hemen önce: İftardan çok uzun süre geçmemiş oluyor ve iftarda gün boyu tüketmemiz gereken enerjinin birçoğunu tükettiğimiz için kilonuzu olması gerekenden daha fazla görürsünüz. O yüzden bu seçenek doğru ölçüm vermeyecektir.

• Sahurdan hemen sonra Sağı işaret etmekYemek sonrası herhangi bir kilo ölçümü doğru gelmeyecektir. Çarpı işareti

• Sabah erken saatlerde Sağı işaret etmekSahurdan uzun bir süre geçmemiş olacak, tartıda olması gerekenden daha fazla bir değer görebiliriz. Bu yüzden yine doğru bir rakama ulaşmamış olacağız. Çarpı işareti

• İftardan hemen önce Sağı işaret etmekGün boyu olan sıvı kaybı tartıda olması gerekenden daha düşük bir değer gösterir. Ne kadar güzel gözükse de doğru değeri vermeyecektir.Çarpı işareti

• İftardan sonra Sağı işaret etmekYine sahur sonrası gibi yemek sonrasında doğru bir değere ulaşmak mümkün değil.Çarpı işareti

• Sahurdan 10-12 saat sonra / Yaklaşık gün ortası Sağı işaret etmekBeslenme sonrası sindirimin rahatladığı, sıvı kaybının çok yüksek miktarlara ulaşmadığı bir saattir.

Bu yüzden ramazan ayında kilo takibinin yapılabilmesi için en iyi zamandır.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları