loading
close
SON DAKİKALAR

Ramazanda neden kilo alırız?

Diyetisyen Tamay Şahin
Tarih: 02.05.2021
Köşe: Sağlık, Diyet
Kaynak: istanbulgercegi.com

Diyetisyen Tamay Şahin; Ramazanda kilo kazanımının birçok sebebi var ancak en büyük sebep elbette ki fazla miktarda besin tüketimidir. Bununla birlikte gün içindeki enerjisizlikten elbette hareketsizlik.

Ramazan ile ilgili son yazım ile karşınızdayım bugün. Ramazan orucu, vücut yapımıza, sindirim sistemimize, organ işleyişimize ve hormonlarımıza tamamen ters olan bir durumdur. Gece kalkıp yemek yersiniz ve kimse size bir şey söylemez. Enteresan ama vücudumuz için bazı olumsuzluklara neden olabiliyor. Onlardan biri de kilo almak..

Ramazanda kilo kazanımının birçok sebebi var ancak en büyük sebep elbette ki fazla miktarda besin tüketimidir. Bununla birlikte gün içindeki enerjisizlikten elbette hareketsizlik.

Ramazan beslenme önerilerinde verdiğimiz önerilere uymanız kilo kontrolü için bir basamak sağlar ancak en güzel şey planlı ve farkındalıkla hareket etmektir. Öncelikle neler kilo almamıza sebep oluyor bir bakalım.

Kilo almanızın sebepleri şunlar olabilir;

· Sahur öğününü atlamak

· İftar vaktinden sahura kadar kontrolsüz yemek yeme

· Tuzlu beslenme (su içimi az olduğu için ödem toplama)

· Pide, ramazan tatlıları, hurma ve şekeri aşırı tüketme

· Hareketsizlik

· Aniden çok miktarda yemek yemek

· Oruç süresince uyumak

· Çok hızlı yemek yemek

· Plansız hareket etmek

Eğer bunlara dikkat edersek, kilonuz yukarı yönde olmayacak ve kontrollü, konforlu bir Ramazan ayı geçirebileceksinizdir. Eğer bunları kontrol etmekte zorlanıyorsanız bir beslenme uzmanından yardım alın.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları