loading
close
SON DAKİKALAR

Dünya Mülteciler Günü

Turgut Ünlü
Tarih: 20.06.2020
Kaynak: www.istanbulgercegi.com

Turgut Ünlü: Ülkemizde de resmi, kayıtlı verilere göre, 3,6 milyon Suriyeli ile 330 bin başka ülkelerden gelmiş olan mülteci bulunuyor. Dünyada yaşayan insanların yaklaşık her 100 kişisinden birisi mülteci durumunda.

20 Haziran Dünya Mülteciler Günü.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği verilerine göre, 2019 yılı itibariyle dünya genelinde 79,5 milyon insan zorla yerinden edildi.

Zorla yerinden edilen bu insanların 26 milyonu, ülkesini de terk etmek zorunda bırakıldı.

Mülteci durumundaki insanların içinde kadın ve çocukların da sayısı oldukça yüksek.

Ülkemizde de resmi, kayıtlı verilere göre, 3,6 milyon Suriyeli ile 330 bin başka ülkelerden gelmiş olan mülteci bulunuyor.

Dünyada yaşayan insanların yaklaşık her 100 kişisinden birisi mülteci durumunda.

Ülkelerinde emeğiyle geçinenlere ve katmerli olarak da mültecilere uygulanan baskı, zulüm, sömürü, eşitsizlik, özgürlüksüz, ayrımcılık vb. insanlık dışı uygulamaların tüm dünyada sorumlusu KAPİTALİST SİSTEM’dir. Bu sistem yıkılmadan insanoğluna yeryüzünde huzur yoktur.

Covid.19 salgını sonrasında şimdiden görülmektedir ki, bütün dünyada mültecilerin sayısı daha da artacaktır.  Sistem karından asla vazgeçmeyecek, işsizlik, pahalılık, açlık, yoksullaşma, mülksüzleşme daha da artacak, doğal olarak mültecilik de artacaktır.

Uluslarötesileşmiş bir avuç dünya finans kapitalisti, onların işbirlikçileri toplam olarak dünya nüfusunun en fazla 1/10’ini oluşturdukları halde, dünya nüfusunun9/10’una her türlü insanlık dışı uygulamaları yapabilmektedir. 

Çözüm, ezilenlerin, sömürülenlerin kendi ülkelerinde ve dünya genelinde birleşmeleri, ezenlere karşı birleşik, örgütlü bir mücadele vermelerindedir.

 

 

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları