loading
close
SON DAKİKALAR

2011 Sona Ererken

Turgut Ünlü
Tarih: 12.02.2012

Her geçen yıl bir öncekine göre daha mı kötü geçecek?

Her geçen yıl bir öncekine göre daha mı kötü geçecek?

Oysa her yeni yıla insanoğlu daha bir umutla, iyi dileklerle, mutluluk ve sağlık isteyerek girer.

Ancak, yeryüzüne hakim olan küresel sermaye, salt kâr uğruna insanoğlunun her geçen gün umutlarını, dilek ve arzularını yok ediyor.

Nasıl mutlu olunabilsin ki?

Bakınız, yalnızca 2011’ in son ayının son günlerindeki olaylara…           

- Fransa parlamentosu, demokrasi, düşünce ve ifade özgürlüğüne en ağır darbeyi vurdu. 1915 olayları ile ilgili Ermeni iddialarının reddinin cezalandırılmasını öngören yasa tasarısını kabul etti. Hem de hiç tarihi gerçekle uyuşmayan şekilde… Soykırım yapmayanları, vatan savunması yapanları, Soykırım yaptı diye yalan belgelerle suçlar şekilde… Hem de Cezayir’ de soykırım uygulayanlar, Güney Cephemizde Ermenilerle birlikte Türklere katliam uygulayanlar kendilerini masummuş gibi göstererek.

- Atatürk Kültür, Dil Tarih ve Yüksek Kurulu’na; Atatürk’e açıkça hakaret eden Zaman Gazetesi yazarı Mümtazer Türköne atandı.” Atatürkçülüğü, cehaleti, kifayetsizliği, ilme ve fikre uzaklığı gizlemek için icat edilmiş maske” olarak gören Türköne’ye “ insanda biraz ahlak, dürüstlük olur” demekten başka ne denilebilir ki? Bu zatı buraya layık görenlere, söylenecek söz bu satırlara okuyucuya duyulan saygıdan dolayı yazılamaz.

- Türkiye’ de kaçak elektriğin maliyetinin 2 milyon TL. olduğu, son 7 yılda 1 milyon 700 bin abonenin kaçak elektrik kullandığı, 523 bin abone hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulduğu, elektrik faturalarında enerji bedeli dışında 9 çeşit daha vergi ve fon olduğu; bizzat Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı tarafından açıklandı. Ölmüşüz de ağlayanımız yok.

- İktidar yönetemiyor, muhalefet ise evlere şenlik. CHP PM’ de tartışılanlara bakınız: “ CHP demokratik bir tüzükle yönetilmiyor. Genel Başkan, Yoldaşlar diye başladığı kurultay konuşmasında bu tüzüğü değiştirme, ön seçim ve çarşaf liste ile seçim yapma sözü vermişti. Ne oldu? Bunların hangisi tutuldu? Demokratik tüzük şart ama dün demokrasiyi hatırlamayanlar samimi değiller. Bunlar önce Tüzük Kurultayı toplamak ardından da olağanüstü seçimli Kurultay ile yönetimi ele geçirmeyi amaçlıyorlar. CHP içindeki kimlik tartışmasını Genel başkan başlattı. Sorumlusu O. Atatürk’ ün partisini ve Genel Başkanını arıyoruz. CHP ve Atatürk ile Aleviler karşı karşıya getirildi. CHP’nin bir kitle partisi kimliği bozuluyor. Partinin tabanında son zamanlarda örgütlere yapılan atamalar ile Nihat Matkap ve Erdoğan Toprak’ın kimlikleri tartışılıyor. Genel Başkan koskoca CHP için “ ideolojisi yok” diyor. CHP’nin ideolojisi var. O da Atatürk ilkeleridir. Bizi samimiyetsizlikle suçlayanlar seçimlerde Soroscçuları,  TESEV’cileri Milletvekili yaptılar. Kim samimi? Görülen o ki, bundan sonra PM kaynaklı veya Genel Merkez kaynaklı CHP’ de demokratik bir tüzük hamlesi, herhangi bir işlem eylem vuku bulmayacak. Bu durumda yetki, karar ve sorumluluk CHP örgütündedir. Bu hareket başlamıştır.”

Gelen gideni aratıyor derler… Doğru mu dersiniz?

- Hiç mi sevindirici bir olay yok? Var… Var… 21 Aralık Grevi… Türk- İş içindeki 10 sendikanın Güç Birliği… Sistemin çöküşünün tüm emekçilerce duyulan ayak sesleri…

- 2012’ den acil beklenti: Küresel Sermaye uygulamalarından olumsuz etkilenenlerin en geniş Birlikte Hareket Cephesi…

Her şeye rağmen umutla giriyoruz 2012’ ye…

Mutlu, Sağlıklı Yıllar…

Turgut Ünlü - Eğitimci

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları