loading
close
SON DAKİKALAR

33 Yıl Sonra K. Maraş Olaylarını Değerlendirirken

Turgut Ünlü
Tarih: 11.02.2012

33 yıl önce yitirdiğimiz canları özlemle anıyor, yeni Maraşlar olmasın diye tüm emekçileri, emekten yana olanları bir Emek Cephesinde Birleşmeye Çağırıyorum.

1978 yılının 24 Aralık’ında K.Maraş’ da insanlık dışı bir katliam düzenlenmişti. Duyarlı tüm toplum kesimlerini dehşete düşüren bu faşist katliama; o tarihte mensubu ve Kartal şubesi başkanlığını yürüttüğüm TÖB-DER de büyük tepki göstermişti.

İnsana, insanlığa yapılan bu vahşi girişimi, meslektaşlarımıza ve emek dayanışma içinde bulunması gereken ancak “alevi- sünni çatışması süsü” verilen yurttaşlarımıza katliam uygulandığı için; devrimci eğitim eğitimcileri olarak katliamı 1. Yılında okullarımıza gitmeyerek protesto etmiştik.

Çıkarıldığımız Selimiye’deki sıkıyönetim 2 No’lu Mahkemesi de tutuklanmış ve 6 ay ceza yemiştim.

1979’u 80’e bağlayan yılbaşına Selimiye’nin en altındaki at ahırlarında tüm tutuklularla eğlenerek, saz çalarak, türkü söyleyerek, katliama uğrayan kardeşlerimizi anarak girmiştik.

Aradan 33 yıl geçmiş. Katiller yine dolaşıyor ortalıkta. Anmalar için kentte tören düzenlenmesine izin verilmedi, olaylar…5 kişi gözaltında…

Ne değişmiş?

Dün; önce 24 Ocak Kararları’nı, ardından 12 Eylül’ü getirmek isteyen emperyalistlerin ve yerli işbirlikçilerin yöntemi, mantığına bakıyoruz; bugün de aynı, değişmemiş. Her fırsatta oy almak için “Alevi, Kürt Açılımları”ndan söz edenler, icraata gelince; Zam-Zulüm-İşkence-Katliam-Irkçılık-Ayrımcılık

33 yıl önce yitirdiğimiz canları özlemle anıyor, yeni Maraşlar olmasın diye tüm emekçileri, emekten yana olanları bir Emek Cephesinde Birleşmeye Çağırıyorum.

2012’nin; İnsanların Dil-Din-Cins-Irk-Mezhep Ayırımı Gözetilmeksizin Yaşayabilecekleri Bir Yıl Olması Dileğiyle Yeni Yılınızı Kutlarım.

Turgut Ünlü-Eğitimci

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları