loading
close
SON DAKİKALAR

42. yılında 12 Mart

Turgut Ünlü
Tarih: 14.03.2013

Turgut Ünlü, ''Aradan 42 yıl geçti. “ Sistem” sahipleri aynı''...

42 yıl önce uluslar arası finans kapital, işbirlikçisi ülke finans kapitali ve müttefiki tefeci bezirgan sermayeyle; yükselen devrimci dalgayı kan, baskı, terör uygulayarak ezmek, devrevi krizini işçi sınıfı ve emekçi kitlelere fatura etmek için; Cumhuriyet tarihimizdeki ilk darbesini yapmıştı.

Faşist darbeden ; poliste ve askeri ceza evlerinde en çok işkence, zulüm, öldürme, sakat bırakma, insanlık dışı her türlü uygulama ile DEVRİMCİ GENÇLİK, İŞÇİ SINIFIMIZ ve KÖYLÜLÜK etkilenmişti. 

Orduyu, M. Kemal’in ordusu olarak gören, TSK mensuplarına taş bile atmayan 68 Devrimci gençliğine, ordu gençlik dışındaki NATO’cu TSK tarafından yapılmadık işkence kalmamış 3 yiğit devrimci idam sehpasına gönderilmiş, birçok devrimci köşe başlarında işkencelerle katledilmişti.

Türkiye devrimcileri yine de 12 Mart faşizminden çok da uzun olmayan bir sürede direnerek çıkmış, şehitleriyle birlikte tarih yazmışlardı. Dövüşerek ölenlerimiz anıtlaştı, sağ kalanlar mücadeleye devam dedi. 

Peki 12 Martı yapanlar? İsimlerini kim anımsıyor? Zaten kişilerle de işimiz yok. Aradan 42 yıl geçti. “ Sistem” sahipleri aynı. Renkleri değişmiş olabilir. Ezen- ezilen, sömüren- sömürülen… ikilemi değişmediği sürece; 12 Mart’ın adı, bir süre sonra 12 Eylül olur, bugün de 12 Mart 2013 olur.

Bağımsızlık, demokrasi, özgürlük, eşitlik, kardeşlik mücadelemiz sürer.

Ta ki sömürü düzeni yıkılıncaya kadar.

“ YAŞASIN TAM BAĞIMSIZ ve GERÇEKTEN DEMOKRATİK TÜRKİYE” şiarıyla tarih yazan başta DENİZLER- HÜSEYİNLER- YUSUFLAR- MAHİRLER- İBOLAR… olmak üzere tüm devrim şehitlerimizi saygıyla anıyor, 12 Mart’ın 42. yılında tüm demokrasi güçlerini antiemperyalist, en geniş bir cephede birleşmeye, ortak mücadeleye çağırıyoruz.

Turgut Ünlü 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları