loading
close
SON DAKİKALAR

9 Eylül ve CHP

Turgut Ünlü
Tarih: 07.09.2012

Turgut Ünlü yazdı, ''9 Eylül 2012 tarihinde 89. yaşını kutladığımız CHP kim ne derse desin 'tam bağımsızlıkçı' kalacaktır...''

19 Mayıs 1919 tarihinde Mustafa Kemal’in Samsun’a çıkışıyla başlayan Bağımsızlık Mücadelemiz 9 Eylül 1922 tarihinde Büyük Taarruz Zaferi ile taçlanmış, İzmir’den düşman denize dökülmüştü. Bu nedenle 9 Eylül tarihi güzel İZMİR’in KURTULUŞ GÜNÜ’dür.

İzmir’den düşman ordularının boşaltılmasından tam 1 yıl sonra yani 9 EYLÜL 1923’te M.Kemal HALK FIRKASI’NI kurmuştu. İlkeleri 6 ok olan, doğrudan halkın bizzat kendisinin olan partiyi yani Cumhuriyet HALK PARTİSİ’ni.
O nedenle, 9 Eylül aynı zamanda CHP’nin KURULUŞ GÜNÜ’dür.

CHP’NİN Programı’nın “HEDEF ve ÖNCELİKLERİNİZ” başlıklı 1. bölümünde bu durum şöyle belirtilmektedir:

“Atatürk İlke ve Devrimlerinin bekçisiyiz.

Gücümüzü Tarihsel Köklerimizden Alıyoruz

Emperyalizme karşı ulusal başkaldırının öncüsü olan Kuva-yi Milliye, Müdafaa-i Hukuk Cemiyetlerinin oluşumuna 
dayanarak oldu. Müdafaa-i Hukuk ise işgal altındaki Anadolu’da, yerel kimlikten ulusal kimliğe ve ulusal dayanışmaya ulaşmayı, gücünü ulusal iradeye dayandırmayı hedef aldı.

Cumhuriyet Halk Partisi; işte bu soylu, ilkeli ve onurlu temelde oluşan Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Cemiyeti’nin devamı olarak 9 Eylül 1923’de Mustafa Kemal Atatürk tarafından kuruldu.

CHP’nin tarihsel kimliği, ATATÜRK devrimlerinin birikimleri ile ALTI OK ilkeleri eşliğinde;

Kemal ATATÜRK’ÜN BAĞIMSIZLIK BENİM KARAKTERİMDİR,

İsmet İNÖNÜ’NÜN, NAMUSLULAR DA, EN AZ NAMUSSUZLAR KADAR CESUR OLMALIDIR,

Sözleri ile öz ifadesini bulan bu soylu ve erdemli gelenek ile şekillendi:

Ulusal bağımsızlık Mücadelesinin birikimleri ve Atatürk Devrimleri ile bu eşsiz sürecin felsefi ve ahlaki değerlerinin özünü oluşturan ALTI OK ilkeleri, bir bütün olarak, siyasi kimliğimiz ile ideolojimizin, parti programımızın tarihsel kaynağı ve en güçlü dayanağımızıdır.”

9 Eylül 2012 tarihinde 89. yaşını kutladığımız CHP kim ne derse desin kim nasıl karşı çıkarsa çıksın kim yolundan çıkarmaya çaba gösterirse göstersin İŞTE BUDUR.

TAM BAĞIMSIZLIKÇI

ANTİEMPERYALİST

NAMUSLU, CESUR, VATANPERVER, AHLAKLI

CUMHURİYETÇİ, MİLLİYETÇİ, HALKÇI, DEVLETÇİ, LAİK VE DEVRİMCİDİR

HER ZAMAN DA BÖYLE KALACAKTIR.

CHP’nin 89. Yıllık onurlu yaşını kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere CHP’ye genel başkanlıktan sade üyeliğe kadar emek vermiş herkese şükranlarımızı sunuyoruz.

Turgut Ünlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları