loading
close
SON DAKİKALAR

Bize de mi saldıracaklar?

Turgut Ünlü
Tarih: 12.02.2012

Bugünkü vahşi sistem, küresel emperyalizm; bırakın adil paylaşımı, dağıtımı; insana yaşam hakkı bile tanımıyor.

İnsanı hayvandan ayıran en önemli fark, insanın bilinçli üretimde bulunması, yapacağını önceden tasarlaması, adil paylaşıp dağıtmasıdır. Bu, ilkel komünal toplumların tipik özelliğidir ve toplumlar; değişik toplum biçimlerini geçirdikten sonra en sonunda yine özlerine; sınıfların olmadığı, baskı-sömürü-zulmün olmadığı, Şeyh Bedrettin’in dediği gibi “yârin yanağından gayrı her şeyde ortak olabilmek “ durumunda olunduğu bir sisteme gelirler.

Bugünkü vahşi sistem, küresel emperyalizm; bırakın adil paylaşımı, dağıtımı; insana yaşam hakkı bile tanımıyor.  1) Kârları ne pahasına olursa olsun artacak, maximize olacak 2) Kâr alanı daha çoğalacak, değişik alanlara, bölgelere yayılacak 3) Tüm bunları saldırganlaşarak yapacak.

Sistemin özelliği bu. Hele S. Birliği dağılınca bu özellikleri daha da belirginleşti. Küreselleşme olgusuyla, tüm dünyayı açık sömürü pazarı haline getirip, direnç gösterenleri de kana ve ateşe boğuyor.

Sistem, şimdilerde kârını maxsimize edememeye başladı, sürekli geliştirdiği teknolojisiyle doğayı, insanı mahvetmeye, yok etmeye başladı. İnsanı insanlıktan çıkardı. Zenginseniz iyi, değilseniz kötü.

Bu nedenlerle; sistem buhran içinde. Toplumlar da sistemin bu saldırılarını, buhranlarını açıktan görmeye hissetmeye başladı. Bu esnek sistemin son çırpınışları ve gidilecek yer kalmamıştır.

Dünya bitiyor, insanlar isyanda.

Sistem, buhranlardan kurtuluş çaresini top, tüfek, kan, ateş, barutta; Irak, Libya, Afganistan v.b yerlerde olduğu gibi saldırganlaşmakta görüyor.

Emperyalizme karşı Gazi M. Kemal Atatürk önderliğinde yeryüzünde ilk ulusal kurtuluş savaşını vererek özgürleşmiş ulusumuzu da sistemin ağababaları ezelden beri hiç sevmiyorlar.

Ne dersiniz?) Bize de mi saldıracaklar?

ÖZGÜRLÜK  ve BAĞIMSIZLIK AŞKIYLA CUMHURİYET BAYRAMINIZI KUTLARIM 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları