loading
close
SON DAKİKALAR

Eğitim Müfettişlerine “ Denetmen” Unvanı Verilemez(2)

Turgut Ünlü
Tarih: 11.02.2012

Bu konu ile ilgilenmem tamamen eğitimci oluşumdan, ülkemi, yurdumu, insanlarımı, mesleğimi, meslektaşlarımı çok sevmemden ibarettir.

Eğitim müfettişleri ile ilgili bu ikinci yazım. Daha da devam edecek. Bu konu ile ilgilenmem tamamen eğitimci oluşumdan, ülkemi, yurdumu, insanlarımı, mesleğimi, meslektaşlarımı çok sevmemden ibarettir.

Sekiz yıl uygulamasıyla; eşinden, çocuklarından, hatta çok sevdikleri torunlarından; mesleklerinin son yıllarında ayrılmak zorunda bırakılan müfettiş dostlarımızı görünce yüreğimin cız edişindendir. Meslek yaşamları her türlü zorlukla geçmiş, meleklerinde bir kez dahi ideolojik davranmamış, (her meslekte elbette pirincin içindeki siyah tanecikler gibi olanlar vardır, bu meslekte de olmuştur) yasa ve yönetmelikleri belirttiği duruma göre kararını vermiş, meslek aşığı inanların meslek finallerini buruk bitirmelerine gönlüm elvermediğindendir.

Böylesi deneyimli ve belirtmeye çalıştığım niteliklere sahip müfettişlerimizin, “ Bu tür uygulamalarla emekliliklerini istemek zorunda bırakıp, yerlerini malum kadrolarla doldurmak gibi düşüncenin oluşunu düşünmek bile istemiyorum. Umarım, dilerim ve isterim ki böyle değildir.

Gelelim yazı başlığımızın, bir bölümünün açılımına:

Eğitim Müfettişleri İl Denetmenlik Görevi Farklıdır.

Adı üzerinde, denetmenler kontrol memurudurlar, yalnızca bir alana ilişkin kontrol görevini yaparlar.

Eğitim müfettişleri ise; Rehberlik Ve İş Başında Yetiştirme- Teftiş- İnceleme- Soruşturma- Araştırma görevleri vardır. Yani denetmenler gibi görevleri Kontrol Etmek Değildir.

Yapılan iş farklıdır, asla benzer değildir. Öyleyse; eğitim müfettişlerine denetmen unvanı verilerek, denetmenlerle aynı, eşit, eşdeğer iş yapıyor sayılması aynı zamanda hukuki değildir. Ayrıca; eğitim müfettişlerine daha alt kademede yer alan “denetmen” unvanının verilmesi daha da büyük bir yanlıştır. Bu durum yalnızca bir sözcük hatası olmaktan öte hak kaybını ortaya çıkaran bir sonuçtur.

Turgut Ünlü -Eğitimci

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları