loading
close
SON DAKİKALAR

Kentim, Geleceğim: Sürdürülebilir Yerel Yönetim Modeli

Turgut Ünlü
Tarih: 07.12.2018
Kaynak: Turgut Ünlü

Turgut Ünlü: Doğup büyüdüğü, çeyrek asıra yakın da Kadıköy Belediyesinde meclis üyeliği ve Başkan yardımcılığı yaptığı Kadıköy’e tüm deneyim ve birikimini verdiği “bilgelik”le Belediye Başkanı olarak hizmet verebilmek için soyunmuş…

31 mart 2019 tarihinde yapılacak YEREL YÖNETİM SEÇİMLERİ için Belediye başkanlıkları ve meclis üyelikleri için ülke genelinde hareketli günler yaşanıyor.

Partilerin aday adaylarının, adayların büyük bölümünün ne yazık ki çok önemli gördüğümüz bu seçimlere ilişkin derli toplu bir girişimleri olmadığı gibi yapılmasını düşündükleri yere ve zamana uygun geleceğe ilişkin bir proje ve yerel yönetim model öngörüleri yok.

Belediyecilikte yaklaşık çeyrek asırlık bir birikim ve deneyime sahip MUSTAFA DEMİRCAN bunların dışında…

CHP Kadıköy Belediye başkan aday adayı olan MUSTAFA DEMİRCAN “KENTİM GELECEĞİM, sürdürülebilir yerel yönetim modeli” adıyla 195 sayfalık bir kitap yayınlamış.

”Yönetişim esaslı yerel yönetim ilkeleri”, “Sürdürülebilir ve Ekoloji Dostu Yeşil mahalle planlaması”, “Beklenen sonuç ve çıktılar”, “Sürdürülebilir gelişme”, “Hizmet ve projeleri gerçekleştirmede çalışma modeli”, “Sürdürülebilir yerel yönetim çerçevesinde Kadıköy için önerilen projeler” başlıkları altında hazırlanmış örnek bir çalışma…

Doğup büyüdüğü, çeyrek asıra yakın da Kadıköy Belediyesinde meclis üyeliği ve Başkan yardımcılığı yaptığı Kadıköy’e tüm deneyim ve birikimini verdiği “bilgelik”le Belediye Başkanı olarak hizmet verebilmek için soyunmuş…

Sıradan bir aday adayı olmaktan çıkarmış kendini ve şimdilerde tüm dünyada konuşulan ve birçok yerde uygulanan  “YEŞİL BELEDİYECİLİK” anlayış temelinde bir model sunmuş.

Haddimiz olmadan söylemek gerekir ki; 
-Bu modeli CHP genel merkezi mutlaka çok iyi değerlendirmelidir (tabii ki Mustafa Demircan’ı da).
-Bütün aday adayları, adaylar bu modeli mutlaka okuyup bilince çıkarmalıdır.

“Kriz ve diktatörlük” koşullarında girildiği bilim insanları ve TMMOB yetkililerince  söylenen yerel yönetim seçimleri öncesinde böylesine önemli modeller ve bu bakışla hazırlanan projeler toplumda konuşulup, tartışılmalı, sonuç alınmalıdır. Aksi halde oluşturulan algılarla boş işler, sanal gündem ve yalnızca ittifak arayışları konuşulur.

Teşekkürler sayın Mustafa Demircan…
Başarılar….

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları