loading
close
SON DAKİKALAR

Kısa Kısa - 11

Turgut Ünlü
Tarih: 28.08.2022
Kaynak: www.istanbulgercegi.com

Turgut Ünlü; İşte, M. Çavuşoğlu bu terör örgütü ile Şam rejimini barıştırmaktan söz etmektedir. Sonuç vermeyeceği açıkça belli olan bu açıklama bile ÖSO’da büyük tepki gördü.

-Suriye’de  yaratılan bataklığın nihai çözümü;  “Suriyeli muhalifler ile rejim arasındaki barışın olması” değil, Şam ile Ankara’nın barışmasıdır.

-Dışişleri Bakanı M. Çavuşoğlu; Suriyeli muhalifler ile rejim arasında barışın olması gerekir. Türkiye olarak da böyle bir durumda destek olabiliriz” açıklamasını yaptı. “Muhaliflerden kastedilen Türkiye’nin kurduğu ÖSO adlı terör grupları üst örgütüdür. Çoğu yabancıdır ve maaşlıdır. Amaçları, Suriye Yönetimini devirmektir.

İşte, M.Çavuşoğlu bu terör örgütü ile Şam rejimini barıştırmaktan söz etmektedir. Sonuç vermeyeceği açıkça belli olan bu açıklama bile ÖSO’da büyük tepki gördü.

Öte yandan Suriye Yönetimi bu açıklamayı, RT Erdoğan’ın güvenli bölge=ÖSO nüfuz bölgesi oluşturmak için yarattığı kaosun ateşin harını azaltma, briket evler yapmak… böylece erken ya da zamanında yapılacak seçim için yatırım yapmak olarak değerlendirdi.

-Hiçbir sonuç vermeyecek bu girişimler yerine asıl çözüm; İYİ KOMŞULUK İLİŞKİLERİ İÇİNDE, YURTTA BARIŞ, DÜNYADA BARIŞ ilkesi doğrultusunda, Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygı göstererek, başta ÖSO olmak üzere tüm terör örgütleriyle ilişkilerin kesilerek bölgeden çıkarılmalarını sağlamak… ve bunun için de ANKARA-ŞAM BARIŞINI KURMAKTIR.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları