loading
close
SON DAKİKALAR

MEB, 'İlgi-kişilik-yetenek-beceri' taramalarına başlayacak

Turgut Ünlü
Tarih: 02.10.2019
Kaynak: Vişne Haber Ajansı

Turgut Ünlü: Geçen yıl 800 bin öğrenci ile başlayan bu çalışma henüz verimini göstermedi.

Önce ‘İnşallah’,sonra ‘Maşallah’ diyelim.Çok çok geç kalınmış bir çalışma…İlgi,yetenek,beceri,kişilik tespitlerinin zamanında yapılmamasından dolayı: *Milyonlarca gencimiz heba oldu,oluyor. *Bir o kadar insanımız mutsuz oldu,oluyor.

*İstihdam ve üretimde büyük eksiklerimiz oldu,oluyor. *Milyonlarımızın potansiyeli ortaya çıkarılamadı,çıkarılamıyor. Geçen yıl 800 bin öğrenci ile başlayan bu çalışma henüz verimini göstermedi.Bakan Ziya Selçuk: ‘ Bir çocuğun yeteneğini keşfetmek ve onu doğru yönlendirmek hem onun hem de ülke için en değerli hediyelerden biri.MEB olarak öğrencilerimizin ilgi,yetenek ve becerilerini erken yaşta belirleyebilmek amacıyla tarama çalışmaları yürütüyoruz. Böylece çocuklarımıza ilgi,yetenek ve yönelimlerine göre rehberlik edebileceğiz.Hedefimiz,bu taramaları ülke genelinde tüm çocuklarımızla birlikte yapmak.

Bu taramaları çocuklarımız için pedagojik açıdan çok değerli görüyorum.Bir çocuğun kabiliyeti,merakı ve gönlünün muradının kaderi bir gün tesadüfen keşfedilmeye bırakılamaz.’açıklamasını yaptı. Türkiye genelinde başlatılan ilgi,yetenek,beceri,kişilik taramaları,öğrencilerin bu konulardaki yönelimlerinin erken yaşlarda belirlenmesi ve öğrenim yaşamları boyunca doğru yönlendirilebilmelerini amaçlıyor. Bu tanımlar öğrencilerin becerilerini,sözel yetenekleri,analiz yapabilme,çıkarımlarda bulunma,eleştirel düşünme,spor,resim,müzik vb. bedensel ve sanatsal faaliyetlerde yatkınlıklarının tespiti ile öğrencinin potansiyelinin açığa çıkarılmasına yönelik çıktıları beraberinde getirebilecek. Evet…geç kalınmış ama çok önemli bir çalışma ‘İnşallah’ hedefine ulaşır.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları