loading
close
SON DAKİKALAR

Ön Seçim

Turgut Ünlü
Tarih: 26.05.2013

Turgut Ünlü, ''Üyemiz bilinçsiz önseçimde sağlıklı karar veremez''...

Antidemokratik Siyasi Partiler Kanunu’muz nedeniyle, insanlarımızın büyük çoğunluğu siyasetten uzak duruyor, yerel, genel tüm yöneticiler,vekiller tek seçici olan genel başkanın iki dudağının arasından çıkıyor, dolayısıyla hem siyasette büyük ölçüde kaliteli, bilgili unsurlar yer almıyor, alamıyor hem de bir “Genel Başkan diktatörlüğü” oluşuyor. Tek seçicilik, eleştiri- özeleştiri- mekanizmasını yok ediyor, dedikodu mekanizmasını güvensizliği, sevgisizliği oluşturuyor. Lidere biat kültürünü yaygınlaştırıyor, üretkenliği ortadan kaldırıyor, görev aşkı yerini rant aşkına bırakıyor. Böylesi durumların önüne geçilemez ise başbakan olan parti genel başkanları tüm ülkeyi diktatörlükle yönetirler.

Öyleyse yapılacak ilk iş SİYASİ PARTİLER YASASI’nın DEMOKRATİKLEŞTİRİLMESİ, üyenin haklarının güvenceye alınması, HER AŞAMADA ÖN SEÇİM UYGULANMASIDIR. 

“Üyemiz bilinçsiz önseçimde sağlıklı karar veremez.” 

“Üye yapılanmamız iyi değil, adamcılık işin içine girmiş bize seçimi kazandırabilecek iyi unsurlar seçilemez”
“Eğilim yoklaması ile daha iyi sonuç alınır”

gibi sözler hiç mi hiç doğru değildir. Aslında bu sözlerin sahipleri üyesine, tabanın söz ve karar sahibi olmasına inanmıyorlar, kendilerinden korkuyorlar demektir. 

Unutulmamalı ki siyasi partilerin tüm üyelerinin oy kullandığı bir ön seçim, en iyi atamadan daha iyi sonuçlar verir. En azından seçilenler, kendilerini seçenlere karşı sorumlu hissederler. Parti içi kırgınlıklar en aza iner. Seçilenler, doğru düzgün icraatta bulunurlar. Görevin kendilerine bir emanet olarak verildiğini hiç akıllarından çıkarmazlar.

Yerel seçimlere bir yıldan az bir zaman kalmıştır. Tüm siyasi partilerimizi özellikle de geçmişte ön seçimin başarılı uygulamalarını göstermiş olan CHP’ni, önümüzdeki yerel seçimde, BELEDİYE BAŞKANLARINI, MECLİS ÜYELERİNİN TÜMÜNÜ, bütün üyelerin katılacağı ÖN SEÇİM ile belirlemeye çağırmayı bir yurttaşlık görevi sayıyorum.

Turgut Ünlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları