loading
close
SON DAKİKALAR

Taksim Gezi Parkı Eylemleri Işığında yeşil-dişil-dijital devrim

Turgut Ünlü
Tarih: 06.06.2013

Tahrir Meydanı olayları, Wall Street’in Zaptı tümüyle teknik üretici güç insan üretici gücü, kollektif aksiyonu bağlamında değerlendirilebilir...

Bilim ( Diyalektik Metodlu Klasik Tarihsel Maddecilik) “insan toplulukları tüm çağlarda üretici güçlerle hareket etmiştir ve de etmektedir diyor.”

Coğrafya, Tarih, İnsan ve Teknik üretici güçleri insan toplumlarının çeşitli dönemlerinde ; bazen birisi, bazen hepsi etkili olarak toplumu hareket ettirirler.

Son zamanlardaki K.Afrika, Ortadoğu ülkelerindeki “Arap Baharı” diye adlandırılan, Tahrir Meydanı olayları, Wall Street’in Zaptı tümüyle teknik üretici güç ( dijital teknoloji), insan üretici gücü, kollektif aksiyonu bağlamında değerlendirilebilir.

Bugün yeryüzünde bilgi, deneyim, sevgi, özlem, beklenti, umut hayal ve düşlerini, dijital kataloglarını, yazılımlarını, zihinsel- yüreksel ürünlerini ücretsiz paylaşan, milyonlarca YENİ İNSAN GENÇLER var.

Bu insanlar, gençler; zeki, yaratıcı, paylaşımcı, eğitimli, haksızlık ve sömürüye tepkili, emir- kumanda-talimattan nefret eden, gönüllülüğü esas alan, ikna- hoşgörü- iletişim ve iyi yönetişimden yana, kendi vicdan- bilinç ve ahlaklarına (son kertede) başvuran, özgür ve bağımsız karakterli.

Milyonları kucaklayıp harekete geçiren bu “ Yeni İnsanlar” tüm bu özellikleriyle çağımızın en gerçek, etkili ve anlamlı İNSAN ÜRETİCİ GÜCÜ, KOLLEKTİF AKSİYONU’durlar.

Evrensel Uyanış’ın temsilcisi olan bu gençler; İNTERNETİME DOKUNMA eyleminden sonra bugün Taksim Gezi Parkı eylemindeler.

Dijital teknolojiden en üst düzeyde yararlanan gençler, ulusal ve evrensel boyutta iletişim ağı kurarak toplumu hareket ettiriyorlar.

Öte yandan bu dijital kalkışım, devrim “Yeşil Paradigma” ve “Dişil” yaklaşımla bütünleşerek; YEŞİL- DİŞİL- DİJİTAL DEVRİM SÜRECİ BAŞLATILMIŞ OLUYOR(*)

Burada söylenen YEŞİL, coğrafya üretici gücüdür. DİŞİL kollektif aksiyondur, kadın sosyal sınıfımızdır, tarih, insan üretici gücüdür. DİJİTAL, Teknik üretici gücümüzdür.

YEŞİL- DİŞİL- DİJİTAL DEVRİM ; şiddeti, baskıyı, zulmü, tahakkümü reddeder.

YEŞİL- DİŞİL- DİJİTAL DEVRİM ; bilinen siyasetleri kategorik olarak reddeder.

YEŞİL- DİŞİL- DİJİTAL DEVRİM ; insanların yönetilmeyeceğini, ancak paylaşarak ortaklaşa yönetebileceklerini savunur.

YEŞİL- DİŞİL- DİJİTAL DEVRİM ; hiçbir bilginin gizlenemeyeceğini, açıklığını savunur.

YEŞİL- DİŞİL- DİJİTAL DEVRİM ; yaşamı, barışı, sevgiyi, aşkı savunur, yaşar, yaşatır.

YEŞİL- DİŞİL- DİJİTAL DEVRİM ; “sistem”in kölesi olmayı reddeder.

Bu nedenlerle; YEŞİL- DİŞİL- DİJİTAL DEVRİM; zihinsel- ahlaki devrimdir.

Taksim Gezi Parkı’nda başlayıp, ülkeye ( hatta dünyaya) dalga dalga yayılan eylemlerde tümüyle belirtmeye çalıştığımız bilimsellikler yatmıyor mu?

Turgut Ünlü

*Dr. Müh. Sedat Özkol’un “Marx ve Kıvılcımlı’nın İzinde
Yeşil- Dişil- Dijital Devrim” eserlerine mutlaka bakıla.


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları