loading
close
SON DAKİKALAR

Turgut Ünlü: Karadul - Aç gözlülük

Turgut Ünlü
Tarih: 17.01.2018

Turgut Ünlü: Yeryüzünde tüm canlılara yetecek kadar su, tarım ürünü v.b. vardır. Bunları açgözlüler, sonunda kendileri de yok olma pahasına bitirir.


Karadul, ağını örüp erkeğini yiyen bir örümcek türüne verilen addır. Kur’an’da Ankebut suresi adını bundan almıştır. Kendi kendini bitiren anlamına gelen Münafık sözcüğü de ilk kez Ankebut suresind geçer. Bu anlamda, Karadul (Ankebut) örümceği ile Münafık arasında bir bağ vardır; Kendi elleriyle kurduklarını yok etmeleri…
Çünkü, açgözlülük canlıyı, özellikle insanı kudurtur. Açgözlü insan, çalmaya, hırsızlığa doymaz. Açgözlü, ihtiyacın değil, ihtirasın peşinde gider. Açgözlüler, kendi elleriyle kurdukları her şeyi (örgütleri, partileri, evleri v.b.) yer, bitirirler. Kendi kendine bir rakip çıkarır, onu da yerler.
Bunun “sistem” dilinde adı Kapitalizmdir. Kapitalizm bir ihtiras bilimidir. 
Yeryüzünde tüm canlılara yetecek kadar su, tarım ürünü v.b. vardır. Bunları açgözlüler, sonunda kendileri de yok olma pahasına bitirir. 
“Kentsel Dönüşüm” yalanı da buna benzer. Neredeyse tüm ülkenin yıkılıp yeniden yapılması… Bitmek, tükenmek bilmeyen ihtiraslar ve birilerinin zengin yapılması, bu arada eski güzelliklerin, komşulukların, dayanışmanın yok edilişi… Açgözlülük ve ihtitas budur. Ankebutun sonu gibi birbirini yeme yıkmadır. 
Ayrıca Kur’an’da Ankebut; “Örümcek yuvaları, evleri” olarak da anılır. Hz. Muhammedin dışında gizli örgüt kuranlar, hizipler, gizli gizli evlerede toplantı yapanlardır. Yani halktan ayrı, bitmek tükenmek bilmeyen açgözlülükleri için türlü türlü soygun planları yapanlardır. 


Ey halkım ; Günümüz Ankebutlarına dikkat et. Tanı onları.
 
Turgut Ünlü

 

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları