loading
close
SON DAKİKALAR

Utanç verici sınav sorusu..!

Turgut Ünlü
Tarih: 08.01.2019
Kaynak: Turgut Ünlü

Turgut Ünlü: Tümüyle skandal, bölücü, gerici, bilimsellikten uzak, çocuklarımızı kin ve nefrete sürükleyebilecek, soru tekniği açısından da yanlış böylesi bir soru sorma anlayışında olanlar, “kaymak tabaka” olarak nitelenen semtlerin ismini özellikle zikredenler eğitimci olamaz.

‘’Kendi kendime diyorum ki; Şişli, Kadıköy, Moda gibi semtlerde büyüyen, oynayan Türk çocukları milliyetlerinden tam bir derecede nasip alabiliyorlar mı? O semtlerdeki minareler görülmez, ezanlar işitilmez, ramazan ve kandil günleri hissedilmez. Çocuklar, müslümanlığın çocukluk rüyasını nasıl görürler? İşte bu rüya, çocukluk dediğimiz müslüman rüyasıdır ki bizi henüz bir millet halinde tutuyor. Fazla medenileşen üst tabakanın çocukları, ezansız yeni semtlerde alafaranga terbiye ile yetişen (….) ve Türklüklerini hissedemiyorlar.”

Bu metin İstanbul Beşiktaş’taki Anadolu Liseleri arasında yapılan Deneme Sınavı’nın Edebiyat Bölümü’nün 25. Sorusu.

İnsanın tüyleri ürperiyor. Tümüyle skandal, bölücü, gerici, bilimsellikten uzak, çocuklarımızı kin ve nefrete sürükleyebilecek, soru tekniği açısından da yanlış böylesi bir soru sorma anlayışında olanlar, “kaymak tabaka” olarak nitelenen semtlerin ismini özellikle zikredenler eğitimci olamaz.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları