loading
close
SON DAKİKALAR

Yerel seçimler yaklaşırken görevlerimiz

Turgut Ünlü
Tarih: 04.01.2013

Turgut Ünlü yazdı, ''10 yıllık AKP iktidarının yaptıklarını halkımız yeni yeni anlamaya başladı...''

Tek ve bir olan dünyamız ve ülkemiz, çalışan emekçi yığınlar açısından çok önemli günler geçiriyor. Dünyayı yöneten bir avuç uluslarötesileşmiş finans-kapital grubu, siyasi, sosyal, kültürel, ekonomik hatta askeri anlamda mutlak egemenliğini en acımasız şekilde sürdürüyor.

Bazen Irak’ta olduğu gibi mutlak egemenliğini kan, ateş, barutla bazen Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde olduğu gibi iç ve dış saldırılarla hem de “Bahar diyerek bazen de bizde olduğu gibi işbirlikçilerini iktidar yaparak ve onlar gizli açık her türlü desteğini vererek sürdürüyor.

Küreselleşme, globalleşme adını verdikleri bu yeni dünya düzeni, çalışanların, emekçilerin, ulus devletlerin, ulusal güçlerin, özgürlüğün, eşitliğin, adaletin hasılı tüm insanlığın karşısındadır, doğal olarak işbirlikçileri de öyledir.

Bu noktada verilecek mücadele bir yandan ulus devletlerin dağılmasının önüne geçmek, ulusal güçleri tam bağımsızlık ve antiemperyalizm anlayışında birleştirmek, öte yandan dünya emek cephesini, emekçilerin küreselleşmesini dil, din, cins, ırk demeden sağlamaktır.

Kapitalizmin evrensel ve dönemsel krizlerinden birini yaşadığı 1980'ler Türkiye’sinde projelerini, ülkemizin ve Ortadoğu’nun yer altı, yerüstü zenginliklerini yok pahasına sömürmek isteyen uluslararası finans- kapital güçleri, yerli finans-kapital tefeci-bezirgan sermaye ile kucaklaşarak 24 Ocak kararları ile uygulamaya koydular ve ardından getirdikleri 12 Eylül faşist iktidarlarıyla sömürülerini gül bahçesine döndürdüler.

Burada olan sola, emek cephesine, oldu ve tüm gücüyle sermaye kontrolündeki sağ toparlandı. 1989 Yerel seçimlerinde yerel iktidarlar iyi kullanılamayınca ANAP’tan AKP’ye adeta bir sıçrayış oldu.

10 yıllık AKP iktidarının yaptıklarını halkımız yeni yeni anlamaya başladı. AKP açısından 29 Ekim kutlamaları, 10 Kasım Anıtkabir yürüyüşü, ODTÜ direnişi vb. önemli bir geri kırılma oluşturmuştur.

Şimdi biz demokrasi güçlerine, en çok da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu CHP’ye bu kırılmayı büyük dönüşümlere dönüştürme görevi düşmektedir.

Birincil görevimiz önümüzdeki yerel seçimlere bir demokrasi bloğu, emek cephesi olarak birlikte hazırlanıp girmek ve zafer elde etmektir.

Başarı birlikten, dayanışmadan, sevgiden geçer. Ama bu da yetmez başarı üretmekten, iş yapmaktan, çok ama çok çalışmaktan, her şeyden önemlisi ideolojik netlikten geçer.

Biliriz ki iktidar yolu yerel yönetimlerden geçmektedir. Önümüzdeki ilk seçim de yerel seçimlerdir. Genelde iktidar olmak için bu haramzadelerden ülkeyi kurtarmak için emek cephesinin yerel iktidarını sağlamak durumundayız.

Turgut Ünlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları