loading
close
SON DAKİKALAR

Yerel seçimler yaklaşırken

Turgut Ünlü
Tarih: 26.09.2013

Öyle ise bu iktidara son vermenin de en önemli yollarından birinin 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler olduğu gerçeği ortadadır...

11 Yıllık AKP İktidarının yolunun açılmasının en önemli nedenlerinden birinin yerel seçimleri kazanması, özellikle de İstanbul’u kazanması olduğu herkesce kabul gören yaygın bir düşüncedir.

Öyle ise bu iktidara son vermenin de en önemli yollarından birinin 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler olduğu gerçeği ortadadır.

Hal böyleyken; 

AKP karşıtlarının bir program doğrultusunda hala bir araya gelememesi, bir sinerji oluşturamaması,
CHP’nin hiçbir adaylık yöntemi belirlemeden seçimlere neredeyse bir yıl kala A.Adaylık başvurularını açması, belediye başkanlığı ve meclis üyeliği a.adaylıkları için adeta adayların birbirleriyle vuruşmalarının dolayısıyla partinin de yıpratılmasının ve de her a.adayının kendisine yardımcı olabilmesi için genel başkan dahil herkesin kapısını aşındırması, ortalığın dedikodu deryasına dönüşmesi, dahası bölgeciliğin, mezhepçiliğin, hemşehriciliğin yeniden azgınca hortlaması, a.adaylarının çoğunun parti programını, yerel yönetim anlayışını bırakarak kendi kafasına göre sağ ve sığ argümanlar kullanarak gülünç durumlara düşülen afaki “ projeler” sunması…

AKP karşıtı muhalefeti güçlendirmesi gerekirken, özellikle de muhalefetin en güçlüsü, yerel iktidarın en büyük adayı olabilecek CHP’yi ne yazık ki yıpratmaktadır. 

Bu durumdan ivedilikle kurtulunması gerekmektedir.

Bu konuda da görev yine ilk önce CHP’ne düşmektedir.

CHP, AKP karşıtı bir cephe, bir blok oluşturmak, hemen ön seçim- eğilim yoklaması- yoluyla adaylarını belirlemek, topluma güven verecek merkezi yerel yönetim anlayışının, yerel düzlemde de birleştirilmesini sağlatarak iktidar yolunun startını vermek durumundadır.

Aksi taktirde iş işten geçmiş olacaktır.


Turgut Ünlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları