loading
close
SON DAKİKALAR

Yolunuz açık olsun…Yürüyün arkadaşlar...

Turgut Ünlü
Tarih: 13.02.2012

"Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan, Yusuf Aslan’ın idam edilişlerinin üzerinden 39 yıl geçti.

"Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan, Yusuf Aslan’ın idam edilişlerinin üzerinden 39 yıl geçti. Fazla değil biraz vicdanı olanlarda üç fidanın sevgisi azalmadı, arttı.

6 Mayıs 1972 Cuma günü sabaha karşı; 68 Devrimci Öğrenci Gençlik hareketlerinin önderlerinden Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan; toplam 9 ay 15 gün süren, hızlı bir yargılamadan sonra idam edildiler.

Yaşamlarında; bir tek, o da kapı kilidini açmak için açılan ateş sonucu kapı arkasında olduğu için görülmeyen bir kişinin elinden yaralandığı YARALAMA dışında karıncaya dahi zarar verecek eylemi olmayan devrimci gençlere; dönemin Başbakanı Demirel ve Amerikancı darbeciler tarafından tümüyle siyasi bir kararla, bir linç kampanyası uygulandı.

"Suçları" Amerikan emperyalizmine ve işbirlikçilerine karşı çıkmak, tam bağımsız ve gerçekten demokratik bir Türkiye istemek olan devrimci gençler; önce tek tek , sonra topluca katledilmeye, işkencelere uğratılmaya başlanmış, gerek ordunun üst düzeyinde, gerekse siyasal iktidarda anti-komünist, Amerikancı cinayet şebekelerince adım adım 12 Mart faşist darbesine gelinmişti.

Deniz Gezmiş yakalandıktan sonra Kayseri’ye getirilmişti. İşte sıkıyönetim Mahkemesi bundan sonra kurulmuş ve 146/1 getirilmişti ve Deniz, yakalandıktan sonra kurulan bu mahkemede,yakalandıktan sonra getirilen bu maddeye dayanılarak idama mahkum edilmişti. Oysa aynı konuda aynı tarihlerde İstanbul’da 1.No’lu Sıkıyönetim Mahkemesi; Başkan Remzi Gür ve tüm heyeti; aksi karar vermişti.Ama bu mahkeme derhal lağnedilmişti. İşte böylesi bir siyasi karardır idamlar, böyle bir kanunsuzluktur ve cinayettir.

İdamlar parlamentoya gittiğinde; 11 Mart 1972 tarihinde 53 ret oyuna karşılık 238 kabul oyu ile idamlar onanmış, 17 Mart 1972 tarihinde idamlar Cumhuriyet Senatosunca da kabul edilmişti.CHP’nin Anayasa Mahkemesi’ne başvurusu sonuçsuz kalmıştı.

Nedamet gösterirlerse affedilecekleri söylenen devrimci gençler; kanunsuzluğa boyun eğmediler, haklı davalarını idam sehpasına kadar dimdik götürdüler.

1.THKO davasında yargılanan Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının Ankara 1 Nolu Sıkıyönetim Askeri Mahkemesi’nde yaptıkları ortak savunmanın son bölümünde şöyle diyorlardı:

‘’Sayın Savcı,

1-Amerikan emperyalizmi gayri millidir.

2-Ona ortaklık edenler ulusumuza ihanet etmişlerdir.

3-Emperyalizme karşı mücadele suç değildir. Silahlı mücadele ise Anayasa’yı ihlal değildir.

4-Gayrı milli olan emperyalizm ve ortaklarının sömürüsü, Anayasa’ya aykırıdır.

Buna göre iki şey var:

1-Eğer belli bir hata sonucu,iddianame ve mütaalayı hazırladınızsa, dikkatli olunuz; idamını istediğiniz kişiler kasaplık koyun değildir ve siz savcısınız.

2-Yok eğer yaptığınızın bilincinde iseniz: YOLUNUZ AÇIK OLSUN.’’

DEVRİM ŞEHİTLERİNİN ÖNÜNDE SAYGI İLE EĞİLİYORUZ.

Deniz sağ elini yukarı kaldırmış ve bize sesleniyor:

YÜRÜYÜN ARKADAŞLAR…

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları