loading
close
SON DAKİKALAR

MEB'de bir yanlış uygulama daha

Turgut Ünlü
Tarih: 15.02.2020
Kaynak: Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

Turgut Ünlü: Uzman eğitimci , hukukçular ‘’ MEB’in mevzuatı düzenlemeden, üst yazıyla böyle bir uygulama başlatması hukuka aykırıdır’’ diyor.

MEB , Aksaray’da bir ilkokulda otizmli öğrencilerin velilerce yuhalanması ardından ilk , orta ve liselerde ‘’ KAYNAŞTIRMA’’ kapsamında akranlarıyla eğitim alan 398 bin öğrenci için ‘’ KOLAYLAŞTIRICI KİŞİ’’ uygulamasını başlattı.

‘’Kolaylaştırıcı Kişi’’ , veli , okul müdürü , müdür yardımcısı , rehber öğretmen, sınıf öğretmeni, branş öğretmeninin uygun göreceği üçüncü bir kişi olacak ve sınıfta öğretmenle birlikte tüm gün derse girebilecek. Bu kişinin ücretini veliler karşılacak. Uzman eğitimci , hukukçular ‘’ MEB’in mevzuatı düzenlemeden, üst yazıyla böyle bir uygulama başlatması hukuka aykırıdır’’ diyor.

Ayrıca ‘’ velinin uygun göreceği üçüncü kişi ifadesi muğlaktır, ucu açıktır.’’ Derslere öğretmen dışında girecekler belirsizdir. Sınıfa girecek üçüncü şahıslarda kriter belirtilmemiştir, bunlardan güvenlik soruşturması istenmemektedir. Kaldi ki, binlerce rehabilitasyon öğretmeni atamasını beklerken MEB’in bu uygulaması yanlıştır.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları