loading
close
SON DAKİKALAR

Mümtaz Hoca demişti ki...!

Turgut Ünlü
Tarih: 13.11.2019

Turgut Ünlü: Ülkemizi uluslararası camiada her zaman onurluca temsil eden, biz 68'lilerin ağabeyi, hocası, yoldaşı, yol göstericisi... Yazıları ve eserleriyle aydınlatan Mümtaz hocamızı 13 Kasım 2019 Çarşamba günü Zincirlikuyu Mezarlığı'nda sonsuzluğa uğurluyoruz.

11 Kasım 2019 Pazartesi günü yaşama gözlerini yuman Hocamız, 68 kuşağının ağabeyi Prof.Dr. Mümtaz Soysal’ın anısnı yaşatmak için, O’nun yazdıklarından özetler vereceğiz…                                            

Işıklar içinde uyusun…

MİZAH GAZETECİLİĞİ

“Elbette Türk basın yaşamının çok eksiklikleri var. Bunlardan biri de MİZAH GAZETECİLİĞİ…
Örneğin, Türkiye’de ciddi bir ‘hafta sonu gazeteciliği de yok’. Pazar günleri çıkan ve magazin dergilerinin pahalı, renkli, kuşe kağıtlı yöntemlerine başvurmaksızın herkesin erişebileceği fiyatlarla haber değerlendiren, yorum yapan, hatta zaman zaman büyük haber yakalayan bir gazetecilik türü de Türkiye’nin gereksinimlerinden biridir.
Ama, galiba mizah gazeteciliğinin yokluğu daha çok hissedilen bir tür.
Olayların, kişilerin, hatta bunlar hakkında yapılmış yorumların, atılmış başlıkların zaten başlıbaşına ‘mizah’ olduğu toplumda buna ne gerek var? diyorsanız o başka…”

(Milliyet-AÇI- MİZAH GAZETECİLİĞİ başlıklı yazısından)

***

Hocalarin hocası, aydın ahlakına sahip, tutkulu bir yurtsever, inançli bir siyasetçi, özellestirmelere, çekiç güç harekatına karşı büyük mucadele veren, Türkiye'ye vize koyan ülkelere vize konulmasını Dışişleri Bakanı iken savunan, devrimci ve onurlu bir vatan evladı... Turkiye'nin en özgürlükçü 61 Anayasasını yapan, evine bomba konuldugu halde bir adim geri atmayan... İlkeli... SBF Dekanı iken 12 Mart faşizmine direnip Mamak Cezaevinde yatmaktan çekinmeyen, eğilmeyen.. Ülkemizi uluslararası camiada her zaman onurluca temsil eden, biz 68'lilerin ağabeyi, hocası, yoldaşı, yol göstericisi... Yazıları ve eserleriyle aydınlatan Mümtaz hocamızı 13 Kasım 2019 Çarşamba günü Zincirlikuyu Mezarlığı'nda sonsuzluğa uğurluyoruz. Çok özleyeceğiz, unutmayacağız, anısını yaşatacağız.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları