loading
close
SON DAKİKALAR

Okula başlama yaşı 69 aya çıkarıldı

Turgut Ünlü
Tarih: 21.09.2019
Kaynak: www.istanbulgercegi.com

Turgut Ünlü: Eğitimin tüm paydaşlarını işin içine katarak,tümüyle bilimsel,çağdaş,ülke gerçeklerini dikkate alarak kalıcı bir eğitim sistemi yaratılabilir.

 Milli Eğitim Bakanlığının deneme-yanılma yoluyla uygulamaya koyduğu okula başlama yaşı TBMM’de karara bağlandı. Böylece 66 ay olan okula başlama yaşı 69 aya çıkarıldı.Ayrıca çocukların gelişim düzeylerine göre;okula erken veya geç başlama hakkının verilmesine ilişkin hususlar yönetmelikle düzenlenecek.

Yıllardır söylüyoruz.Eğitim bir ülkenin geleceği.Bu alanda yap-boz olmaz.Nesilleri yok edersiniz.Nitekim uzun yıllar böyle oldu.Oysa yapılacak iş bellidir.Eğitimin tüm paydaşlarını işin içine katarak,tümüyle bilimsel, çağdaş,ülke gerçeklerini dikkate alarak kalıcı bir eğitim sistemi yaratılabilir.

Siyasi niyet ve kararlardan uzak tutularak,çağın gelişimleri de dikkate alınarak bu sistemin omurgası sağlanabilir…di…Ne yazık ki olmadı,olmuyor. Şimdi sormak gerekir.Daha okul çağı gelişmelerini tamamlamamış binlerce çocuğu bundan önce okula başlattık da ne oldu?Böyle bir nesil,siyasilerin arka değil ön bahçesi olsa ne yazar? Hiç olmazsa bu ders olsun bize…dileklerimizle…

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları