loading
close
SON DAKİKALAR

Yaz kursları

Turgut Ünlü
Tarih: 04.07.2019
Kaynak: Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

Turgut Ünlü: Yaz sonunda daha bilgili, daha donanımlı olsunlar. Başta kitap okuma olmak üzere yaz döneminde edindiklerinin yararını fark etsinler.

Okuyan tüm öğrencilerimiz için tatil döneminde yapılacaklar çok uzun bir süredir belirsizdir. Eskiden “yaz kampları” organize ederdi devlet kurumları. Kızılay’ın kampları vardı. Buralara ülkenin değişik yerlerinden öğrenciler getirilir. Buralarda becerileri geliştirilir, sosyalleşmeleri sağlanır, güzel birliktelikler, arkadaşlıklar kurdurulurdu. Pendik’te şimdilerde atıl durumda olan güzelim Kızılay Kampında yıllarca bu güzelliklere tanık olduk. Yeri gelmişken Pendik ve İBB yetkililerine, kızılay şube ve genel merkezine “buraya ranta kurban etmeyin, bu güzel alanın yeniden gençlerin hizmetine ivedilikle sunun” önerisinde bulunalım…

Bütün bir yaz dönemini çocuklarımız, genlerimiz için olanaklarına, durumlarına göre “gez, dolaş, uyu, çalış…” kıskacına sokmak bu denli deneyime sahip bir ülkenin yapacağı iş olmamalı. Atıl kamp alanlarımızı plan dahilinde değerlendirmek, çocuk ve gençlerimizin yetenek ve becerilerini geliştirmek, yaratıcılıklarını keşfetmek, yerel yönetimlerin desteği ile yaz atölyeleri ve okuma seferberlikleri düzenlemek, bitkilerden boya üretmek, ağaç dalları ve yapraklardan portre hazırlamak, doğal malzemelerden minyatür mobilya, heykeller, resim çizen robotlar tasarlamak… gibi bir dizi etkinlik yarattırmak… çok zor olmasa gerektir.

Hasılı çocuklarımız, gençlerimiz için yaz dönemi yalnız “dinlenme” olmasın. Sevdikleri alanlarda pratikler kazansınlar. Yaz sonunda daha bilgili, daha donanımlı olsunlar. Başta kitap okuma olmak üzere yaz döneminde edindiklerinin yararını fark etsinler. Yaz kursları, çocuklar ve gençler için hem öğrenerek hem eğlenerek hem de okul döneminde öğrendiklerini unutmadan geçirilecek bir dönem olmalıdır.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları