loading
close
SON DAKİKALAR

Yerli PİSA ABİDE'nin sonuçları da vahim

Turgut Ünlü
Tarih: 31.08.2019

Turgut Ünlü: 18 yıldır tek başına iktidarda olup MEB’i yöneten anlayış; ilimsel, çadaş, laik, karma, üretim ve istihdama yönelik, yetenek ve ve becerilere uygun, sorgulayıcı, milli bir eğitim anlayışı ve de tüm bunlara uygun öğretmen yetiştirmek yerine, hala İmam hatip okulları açmakla uğraşıyoruz.

MEB’in 4. Ve 8. Sınıf öğrencileriyle yaptığı eğitim araştırması yerli PİSA raporu denilen; AKADEMİK BECERİLERİN İZLENMESİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ (ABİDE) SONUÇLARI açıklandı.
Durum; PİSA sonuçları gibi vahim...
- Derslerde yetersizlik ilkokulda başlıyor ve artarak ilerliyor.
- Öğrenciler en çok matematikte yetersiz, %85,8’I orta ve alt düzeyde, %53’ü ise temel ve temel altı düzeyde matematik bilgisine sahip, %16,4’ü dört işlem sorularını çözemiyor.
- Her dört öğrenciden 1’nin Türkçe bilgidi temel ve temel altı seviyede. %66,1’i orta düzey ve altında. Deyimleri, atasözlerdeki hiciv ve nüktelerdeki mesajları anlayamıyor ve neden-sonuç ilişkisi kuramıyor.
- Öğrencilerin %76’sı Fen’de, %65,3’ü Sosyal Bilgilerde orta ve alt düzeyde yer alıyor. %39,8’I vücuttaki organların görevini bilmiyor.
- Her dört öğrenciden 1’i, iki farklı olay arasında bağ kuramıyor.
- Okuduğunu bile anlamayan çocuklar yetiştiriyoruz.
Durum bu kadar vahim iken;
18 yıldır tek başına iktidarda olup MEB’i yöneten anlayış; BİLİMSEL, ÇAĞDAŞ, LAİK,KARMA, ÜRETİM ve İSTİHDAMA YÖNELİK, YETENEK VE BECERİLERE UYGUN, SORGULAYICI MİLLİ BİR EĞİTİM ANLAYIŞI VE DE TÜM BUNLARA UYGUN ÖĞRETMEN YETİŞTİRMEK yerine, hala İmam hatip Okulları açmakla uğraşıyoruz.
Bu zihniyet ve bu sistem değişmelidir.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları