loading
close
SON DAKİKALAR

Yılmaz Ateş'ten CNN TÜK boykotunu deldikleri gerekçesiyle ihracı istenen CHP'li isimlere destek: CHP'nin geleceği yasaklarda değildir

Yılmaz Ateş'ten CNN TÜK boykotunu deldikleri gerekçesiyle ihracı istenen CHP'li isimlere destek: CHP'nin geleceği yasaklarda değildir
Tarih: 14.02.2020 - 13:54
Kategori: Siyaset

CHP'den geçtiğimiz yıl ihraç edilen eski CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, CHP'li 3 ismin kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edilmesine ilişkin açıklama yaptı.

CHP’nin CNN Türk boykotunu delen parti üyesi Ümit Kocasakal ve İrem Çiçek ile çıktığı televizyon programında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirdiği belirtilen eski Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen dün kesin ihraç istemiyle disipline sevk edildi.

TBMM 22. Dönem Başkanvekili olan, kendisi de geçtiğimiz yıl CHP'den ihraç edilen Yılmaz Ateş, konuya ilişkin açıklama yaptı. Ateş, "Yanlı yayın yapıyor gerekçesiyle bir takım yayın organlarını, mensuplarına izlememe ve görüş açıklama yasağı koymak CHP geleneğinde yoktur, demokrasi ile bağdaşmaz" dedi.
Ateş'in açıklaması şöyle:

'Sayın İrem Çiçek, Mehmet Sevigen ve Ümıt Kocasakal'ın kesin ihraç talebiyle Disiplin Kurulu'na sevk edilmesini üzüntüyle karşılıyorum. 12 Mart'ı, 12 Eylül askeri yönetimlerini yaşadık. Beğenmedikleri gazeteleri kapatır, karşı görüş açıklayan gazetecileri tutuklarlardı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), düşünce, basın özgürlüğünün savunucusu olurdu, umut olurdu, karanlık tünelin ucundaki ışık olurdu. 

'Yanlı yayın yapıyor' gerekçesi ile bir takım yayın organların mensuplarına izlememe ve görüş açıklamama yasağı koymak CHP geleneğinde yoktur, demokrasi ile bağdaşmaz. Hakaret içerikli yayınlar karşısında izlenecek yol varken, yasakçı bır yola başvurmayı anlamak mümkün değildir.
CHP'den beklenen, iktidara geldiğinde bu tür yanlı yayınlara karşı hukuki çözümlerin şimdiden topluma sunmaktır.
Kongre delegelerinin seçme seçilme hakkını ksııtlayarak 'Siz kimi seçeceğinizi bilmezsiniz' der gibi aday dayatmak, mensuplarının haber alma özgürlüğünü kısıtlamak yetmedi, düşünce açıklayanları partiden ihraç etmek, parti içi yargıya baskı uygulamak kabul edilemez.
Bu zihniyet Cumhuriyet Halk Partisi'nin birlik ve beraberliğinin önündeki en büyük tehlıkedir. CHP'nin geleceği yasaklarda değil, Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi 'Basın özgürlüğünden doğan sakıncaları gidermenin yolu yine basın özgürlüğüdür. Otoriter anlayışla, demokratik kurumlar yönetilemezler."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları