loading
close
SON DAKİKALAR

Yunan Dışişleri Bakanı: Türkiye cihatçıların seyahat acentesi

Yunan Dışişleri Bakanı: Türkiye cihatçıların seyahat acentesi
Tarih: 09.12.2020 - 11:53
Kategori: Dünya

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, bölgede “huzur bozan” ülke ve “cihatçıların seyahat acentesi” olarak nitelendirdiği Türkiye’ye karşı konulması gerektiğini belirtti.

Ürdün, Kıbrıs ve Yunanistan dışişleri bakanları, Ürdün’ün başkenti Amman’da görüşme gerçekleştirdi.

Sputnik'te yer alan habere göre, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, görüşmenin ardından Türkiye'nin Doğu Akdeniz politikasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Dendias, şöyle konuştu:

“Türkiye uluslararası hukukun dışında hareket ediyor ve güç tehdidinde bulunarak maalesef bölgede huzur bozan taraf oldu. Türkiye, Yunanistan’ın egemen hakkına uygun olarak hareket etmesi ve karasularını 12 deniz miline çıkarması durumunda savaşla tehdit ediyor. Göçmenleri araç olarak kullanıyor, propaganda ve yalan haberler yayıyor, güvenlik sorununu tırmandırıyor, cihatçıları Libya’dan Kafkaslara taşıyor, ki buna ben ‘cihatçıların seyahat acentesi’ diyorum, bölgede barış ve istikrara tehditler oluşturuyor”

Ankara’nın bu eylemlerinin "kesinlikle kabul edilemez" olduğunu söyleyen Dendias, toplantıya ilişkinse şunları söyledi:

“Libya, Suriye, Ortadoğu barış süreci, göç sorunu, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs sorununu görüştük. Ortak anlayış ve ortak yaklaşıma sahip olduğumuz birçok alanı bulduğumuz söyleyebilirim”

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları