loading
close
SON DAKİKALAR

Zeytinin bilinmeyen faydaları

Zeytinin bilinmeyen faydaları
Tarih: 19.10.2020 - 07:10
Kategori: Sağlık, Yaşam

Kahvaltılarımızı süsleyen zeytin, omega 3 ve omega 6 yağ asitleriyle tam bir ‘sağlık deposu’. Ama içeriğindeki tuza dikkat! İşte zeytinin faydaları…

Güne zinde başlamak için zeytin ve peynirin olduğu bir kahvaltı iyi bir tercihidir. Dengeli ve sağlıklı bir kahvaltı, metabolizma hızınızı artırarak sindirim sisteminizi düzenler ve yorgunluğunuzu atmanızı sağlar. Tabii kahvaltıda ne tükettiğiniz çok önemli. Sadece karbonhidratlardan oluşan bir kahvaltının size yararı olmayacağını hatta çabuk acıkmanıza neden olacağını bilin. Besin değerleri açısından zengin bir kahvaltı tabağı sağlığınız için ideal. Zeytin, bu sağlıklı kahvaltı tabağının vazgeçilmezlerinden olabilir. Zira içerdiği omega 3 ve omega 6 yağ asitleri, zeytini ‘sağlık deposu’ olarak nitelendirebilmek için iyi bir neden. Zeytinyağının faydalarını bilmeyen yok. Peki zeytinin faydaları neler?

Zeytin kaç kalori?

Siyahı ve yeşiliyle kahvaltı sofralarınızı süsleyen zeytin, özellikle Ege Bölgesi ve Marmara Bölgeleri’nde çokça tüketilir. Pek çok faydası olan bu besini de dengeli tüketmek gerekir. Çünkü çok miktarda tüketilen zeytin, vücuda yağ alımını da artıracağından kilo problemlerine neden olabilir. Bir gram yağ içeren ortalama bir zeytinin 9 kalori olduğunu unutmayın. İdeal olan tüketim miktarı günde az tuzlu 5 zeytindir.

Zeytin faydalı ama tuza dikkat!

Zeytin içerdiği sağlıklı yağlar sayesinde kalp sağlığınızı korur. Kötü huylu kolesterolü (LDL) ise düşürür. Zeytindeki yağ miktarı kadar tuz miktarı da önemli. Çok tuzlu zeytinlerden kaçın ve kalp sağlığınızı da düşünerek az tuzlu zeytin tüketmeye çalışın. Üstelik bir de ödem ve şişkinlik gibi problemleriniz varsa tuzlu zeytin yemeyin. Zeytini bir süre suda bekleterek tuz miktarını azaltabilirsiniz. Peki zeytinin başka ne faydaları var derseniz, işte size zeytinin bilinmeyen faydaları…

Bağışıklık sistemini korur

  • Zeytinde kansere karşı etken maddelerin yanı sıra A, E vitaminleri de mevcuttur. Bu vitamin ve maddeler kanser tümörlerinin oluşumunu engeller ve vücudu korur.
  • İçerdiği A vitamini ile göz sağlığını da korur.
  • Mide asidinizi azaltarak gastrit ve reflü gibi problemlere karşı da etkili.
  • Yapılan çalışmalara göre, zeytin içeriğindeki vitaminler sayesinde çocuklarda kemik gelişimini destekler ve yaşlılarda osteoporoz riskini azaltır.
  • Kan basıncını düzenleyerek kalp krizi riskini düşürür.
  • İçerdiği E vitamini sayesinde sinir sistemini koruyarak, Alzheimer riskini azaltır.
  • Zeytindeki antioksidanlar, bağışıklık sisteminin korur ve güçlendirir.
Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları