loading
close
SON DAKİKALAR

Adalet Partisi Genel Başkanı Dr. Vecdet Öz'den Ekrem İmamoğlu'na; 23 Haziran seçimlerinin üzerinden tam bir yıl geçti! İstanbul’un önemli sorunlarına ilişkin acil çözüm ve AKP döneminde yapılan büyük boyutlu yolsuzluklara dair yaptırım bekliyoruz

Adalet Partisi Genel Başkanı Dr. Vecdet Öz'den Ekrem İmamoğlu'na; 23 Haziran seçimlerinin üzerinden tam bir yıl geçti! İstanbul’un önemli sorunlarına ilişkin acil çözüm ve AKP döneminde yapılan büyük boyutlu yolsuzluklara dair yaptırım bekliyoruz
Tarih: 07.06.2020 - 07:26
Kategori: Siyaset

AP Genel Başkanı Dr. Vecdet Öz, İstanbul Büyüşkşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu uyarıyor ve soruyor; Kamuoyu sizlerden İstanbul’un önemli sorunlarına ilişkin acil çözüm ve AKP döneminde yapılan büyük boyutlu yolsuzluklar konusunda halen tatmin edici bir açıklama ve hukuki bir girişim bekl...

Adalet Partisi Genel Başkanı anyı zamanda eski bir müsteşar ve bir adli tıp hocası olan Dr. Vecdet Öz İBB Balkanı Ekrem İmamoğlu'na bir mektup yazdı. Dr Vecdet Öz mektubunda;

"İBB Başkanımız çok değerli kardeşim Sayın Ekrem İmamoğlu,

Her şeyin çok güzel olacağı umuduyla hiçbir karşılık beklemeden parti olarak sizlere yürekten destek verdik ve bu umudumuzu da hala sabırla muhafaza ediyoruz.

Ancak bir dost olarak şahsınızı bir kez daha uyarmak istiyorum..

23 Haziran seçimlerinin üzerinden tam bir yıl geçti!.. Bu süre, siyaset için çok uzun bir süredir ve her geçen gün altın değerindedir. Ne yazık ki seçimlerdeki hızlı temponuzun yavaşladığını, her nedense bir suskunluk sürecine girdiğinizi görüyor ve bundan da büyük bir üzüntü duyuyorum. Zira siyasette demirin tavında dövülmesi gerekir..

Kamuoyu sizlerden İstanbul’un önemli sorunlarına ilişkin acil çözüm ve AKP döneminde yapılan büyük boyutlu yolsuzluklar konusunda halen tatmin edici bir açıklama ve hukuki bir girişim beklemektedir!

Girişimleriniz Yenikapı’da makam otolarının sergilenmesinin ötesine geçmemiştir. Haddinden fazla alınan bu otolar konusunda da nedense henüz adli bir tahkikat söz konusu olmamıştır..

Cevap beklediğimiz en önemli konu, tüyü bitmemiş yetim hakkının bulunduğu milyarlarca liralık İBB kaynaklarının bazı yandaş kuruluşlara, vakıflara ve tarikatlara aktarıldığı yönündeki iddialardı. Yine bu konuda da hiçbir hukuki girişim olmamış ve kamuoyuna her hangi bir açıklama yapılmamıştır!.

Saygıdeğer Başkanım, suç bekledikçe yok olan uçucu bir madde gibidir!. Aradan geçmiş olan bir yıllık süre adli vakalar için çok geç kalınmış bir zaman dilimidir!. Bütün deliller yok edilir, hakikat kuru bir iftiraya dönüşür ve ihmal yüzünden hırsızlar aklanmış olur..

Bunları eski bir müsteşar ve bir adli tıp hocası olarak tekraren ifade etmek vatandaşlık görevimdir..

Daha fazla gecikmeden gereğinin yapılması ve bir yıllık gecikmenin nedenleriyle birlikte varsa adli girişimler konusunda medya üzerinden ciddi bir kamuoyu bilgilendirmesi yapılmalıdır..

Saygı ve sevgilerimle.

Dr. Vecdet Öz
Adalet Partisi
Genel Başkanı"

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları