loading
close
SON DAKİKALAR

AKP Sözcüsü Ömer Çelik: Güvenli bölge kurulunca Suriyeliler dönecek

AKP Sözcüsü Ömer Çelik: Güvenli bölge kurulunca Suriyeliler dönecek
Tarih: 10.08.2019 - 11:54
Kategori: Siyaset

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, ABD ile güvenli bölgenin kurulmasıyla birlikte, Suriyeliler'in memleketlerine döneceğini açıkladı. Türkiye'nin güvenli bölge çağrısını, yalnızca CHP'nin eleştirdiğini söyledi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik Adana'da AKP'nin 92’nci il danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı. Çelik'in gündeminde Suriye'de oluşturulması planlanan 'güvenli bölge' vardı.

Çelik, "Artık güvenli bölge kurulması için müttefiklerimizle beraber müşterek harekat merkezi kurulması, ülkemizdeki Suriyeli kardeşlerimizin bu güvenli bölge kurulduktan sonra bu güvenli bölgeye dönmeleri şekildeki planların yapılması söz konusu olacak. Türkiye de uzun zamandır bu meseleyi hassasiyetle, başarıyla yönetiyor. fakat enteresan hadiseler de oluyor, Türkiye'yi bütün dünya takdir ederken, eleştiri sadece ve sadece CHP'den geliyor" dedi.

Çelik, Suriye konusunda muhalefeti eleştirdi. Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Cenevre Konferansı'na benzer bir Suriye Konferansı" açıklamasına değindi.

"Hani Ortadoğu'yu Ortadoğulular'a bırakacaktınız. Niçin Suriye konusunda konferans düzenleme aşamasına geldiniz? Görmemiz gereken şudur herhangi bir meselede önemli bir meselede bile ortaya koydukları politikanın üç günlük ömrü yoktur" ifadelerini kullandı.

Kaynak : NTV

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları