loading
close
SON DAKİKALAR

AKP sözcüsü, yazar Ragıp Zarakolu'nu hedef aldı

AKP sözcüsü, yazar Ragıp Zarakolu'nu hedef aldı
Tarih: 05.05.2020 - 14:12
Kategori: Siyaset

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, yazar Ragıp Zarakolu'nun, eski Başbakan Adnan Menderes üzerinden Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştiren yazısına tepki gösterdi.

Ragıp Zarakolu'nun Evrensel'de "Makus Kaderden Kaçış Yok" başlığıyla kaleme aldığı yazıda 27 Mayıs 1960 darbesi ardından Menderes’in idamına uzanan süreci kaleme aldığı yazısında, Erdoğan’ın tarihi yorumlama şekliyle taktik belirlediğini ifade ederek, “Bunun için de 2007 yılında darbe karşıtlarının liberal desteğini aldı, 2013 yılında Gezi direnişinin kendi 27-28 Nisan’ı olmasının önüne geçti ve 2015 yılında ise kendine yönelebilecek darbe potansiyelinin erken patlamasını provoke etti” görüşünü dile getirdi.

Zarakolu yazısının devamında ise, “RTE’de bir Menderes travması vardı. Demirel gibi kısmen. Menderes olmamak için Demirel’in atmadığı takla, kurmadığı ittifak kalmıştı. Ecevit ile bile uzlaştı, ona kanlısı Ecevit ile hükümet bile kurdurdu. Korona günleri, bırakın Türkiye’yi tüm dünyayı bir sorgulamaya yöneltmekte. Bundan RTE’nin ve tayfasının kaçması mümkün değil” ifadelerine yer verdi.

Eski başbakanlardan Adnan Menderes üzerinden Erdoğan eleştirisi yapılan yazıya  AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Twitter'dan çok sert tepki gösterdi. Çelik  paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Yassıada rejimi” katliam rejimidir. “Demokrasiyi felç etme örgütü”nün inandığı tek rejim “Yassıada rejimi”dir demiştik. Bu şer şebekesine karşı safımız milletin, demokrasinin ve cumhuriyetin safıdır.

Demokrasimizi ve cumhuriyetimiz en büyük siyasal değerlerimizdir. Bunlara saldıranlara karşı milletimizin safında yer almak onurdur. Onursuzluk peşinde koşanlar kendi çirkin tarihleriyle başbaşa kalırlar.

Cumhurbaşkanımıza ve milli iradeye karşı anti-demokratik çağrılarda bulunanlara karşı milletimizin iradesinin, demokrasimizin ve cumhuriyetimizin safında kararlılıkla durmaya devam edeceğiz. “Yassıada rejimi” bir daha asla bu topraklarda varolamayacak."

 

Kaynak : istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları